Egypten

Du hittar alla mina inlägg om Egypten här. Resetips för barn till Egypten finns i en egen undersida till denna sida, du hittar den via denna snabblänk

Egypten är ett av världens mest välbefolkade länder, 2016 bodde nästan 100 miljoner människor i landet. Landet har tidigare mest varit känt för sin turismen, efter den arabiska våren har turisterna försvunnit dock men är nu på väg tillbaka. Merparten av människorna är muslimska araber, en tiondel är av andra folkslag eller tillhör den koptiska kyrkan.

Säkerhet

UD att ge sig ut ensam utanför städerna, men spontant är det inte särskilt osäkert i regionen utan det vanliga säkerhetsaspekten gäller. Ni vet, undvika folksamlingar och allt det där. UD har dessutom hävt avrådan mot Sinaihalvön på grund av det säkerhetsläge som har varit där.

Reseinformation Egypten

Att ta sig dit

Flyg går både till turistorterna via charter och till Kairo för runt 2500-5000 kronor beroende på hur snabbt man vill komma fram, tur och retur. Visum krävs, det får man dock automatiskt på flygplatsen (kostar 25 dollar). Betalning sker helst i dollar eller euro, man använder helst inte den egyptiska valutan då Egypten varit i stor ekonomisk kris. Statsvetare säger att det kommer att gå bra för Egypten nu, vi får helt enkelt vänta och se.

Resebloggare som bloggat om Egypten

Ida Thunberg och hennes barn drog till pyramiderna med hennes barn. 

3