Bästa Malta och Gozotipsen

5

Det finns nog inte en enda fläck på Malta vi inte har besökt efter vår tid i landet, speciellt med barn. Både leverne och sammanlagt ett 20-tal resor har det blivit och ön har varit mitt andra hem. Här kommer ett reseindex för dig som ska till det här underbara landet. Inlägg från hela vår tid när vi bodde där och alla de gånger jag besökt öarna därefter hittar Du här.  Och här hittar du ett antal utvalda inlägg från mig (det finns fler, läs gärna kategorierna):

Allmänna sevärdheter: 

St Johns Cathedral – Malta har mycket historia i from av korståg och Johanniterorden som fick ön tack vare sina framgångar. St Johns Cathedral är en av de sevärdheter kopplade till dessa. 

Cruise till Comino – Följ med på en cruising med Luzzu Cruises till Comino, Maltas tredje ö. 

Maltas stränder – bara att välja. Här dock sett ur barnperspektivet. 

Marsaxxlokks fiskemarknad – Definitivt något att se. 

Gozo – Otroligt svårt att välja något inlägg från Gozo så jag länkar till sökresultatet på bloggen istället. Vill du ha en lugnare semester – välj Gozo. 

Victoria och dess citadell – en av Gozos största turistmagneter. Väl värt ett besök.

Vandring mellan Marsaxxlok och Marsaskala 1 och del 2, då vi även tog en lång tur runt halva södra delen av ön.  

Karnevalen på Malta, går av stapeln varje år runt februari och ALLA – verkligen ALLA, går man i huset. Rekommenderas varmt. 2018 går den mellan den 9-13 februari.

Bugibba – Maltas svar på Rodeo Drive.

The Freedom Park och Mosta katedral – Ghajn Tuffieha och Paradise bay.

Mdina och Rabat – gamla riddarstäder mitt på ön, väl värda ett besök.

Sevärdheter för barn: 

Playmobile funpark: En häftig park för barn upp till sju-åtta år. Avsluta med ett studiebesök i fabriken eller en fika i dess, hyfsat billiga, cafeteria. Hit har vi återkommit flera gånger, sök i sökrutan om du vill se flera inlägg från parken. 

Malta Aquarium: Sägs vara ett riktigt bra akvarium om man jämför med många andra i världen. Även detta har vi varit på flera gånger så bara att söka i rutan. Beläget utanför Bugibba med ett flertal bussar som stannar utanför från Bugibbas busstation (eller en promenad efter vattnet via strandpromenaden). 

Bugibba waterpark: En lekplats som är ett måste för barn i mindre åldrar. Gratis.

Ta Quali och The petting farm   Ett av Maltas finaste områden. Här ligger en hantverksby, en mindre djurfarm, en nationalpark och en jättelekplats med helt otroliga lekgrejer. Buss 202 eller 203 mot Rabat/Mdina från Sliema. 

The saint antnin family park – Bästa lekparken på Malta. 90-bussarna i Valletta tar dig till Marsaskala som ligger en kort promenad från denna, helt otroliga, lekpark. 

Duckvillage – Mot Manuel Island ligger denna by – för ankor och marsvin. 

Valetta Science and Artfestival – för både barn och vuxna.

Utflykt till Dingli Cliffs och Blue Grotto – kanske den finaste delen på Malta?

Allmänna tips: 

Maltas Busstrafik – Mela, mela… Malta har ett väl utbyggt busstrafiknät – men ta inte bussen – någonsin – om du har en tid att passa. Det är säkrare att gå. 

Fem ställen du får vara nästan ensam på om du besöker Malta.  Malta besöks varje år av en miljon turister, men det finns definitivt ställen där det är lite färre människor om man är ute efter lite lugnare  områden. 

 

01-copy-copy