Äntligen hemma från Egypten…

Ja, nu är Ahmed äntligen hemma igen, för iväg kom han veckan efter. Han fick resa från Landvetter till Hurghada istället, det är långt till Göteborg men jädrar vad smidigt det är att åka, han åkte tåg till Stockholm och tog nattbuss direkt till Landvetter. Bussarna går betydligt bättre än bussarna till Skavsta så aldrig att jag tänker välja bort Göteborg för resor från nu.

Hur som helst. Det blev problem med hans pass i Göteborg, det hade gått ut hävdade de. Så är inte fallet, Libyen har pass som man förlänger med en stämpel och det håller till nästa år. Hur eller hur, till slut kom han iväg. Från Hurghada är det buss till Kairo, även den gick bra men han var mycket trött efter resan.

Hemvägen gick också bra men han blev väldigt sen, planet var sent och passkontrollen på Landvetter tog tid. Han kom dock på nattbussen upp till Stockholm central och bussen kom fram lite tidigare än beräknat så han hann med första morgontåget hem till Hedemora. Han var hemma 09 imorse och åkte och jobbade, sitt första riktiga arbetspass i hemtjänsten, vid 14. Någon dag ska jag skriva ett inlägg hur kämpigt det har varit så här långt i vårt förhållande, man har inte bara sina egna olikheter och fördomar att slåss mot (och det är många när man har olika religion och kultur) utan också samhället att kämpa mot. Men eftersom vi är mitt uppe i processen mot försäkringskassan just nu avvaktar jag.

Hur som helst. Kairo har varit bra för Ahmed tror jag, att träffa sin släkt och familj. Han har skickat en massa bilder att njuta av (ok, han är en rätt usel fotograf) och kom hem med min favoritparfym och kryddor och en massa andra souvenirer.

Mannen vet vad jag vill ha… Sparar på armband från MENA, köper alltid när jag är på plats och det är också sånt jag gärna ger bort till vänner. Och så favoritparfymerna… Fast det är mest Ahmed som tycker jag ska ha det (just nu är han nog rätt trött på stallukten här hemma).

 

53734590_2304222836533813_4321855178547396608_o
Vad köper man i Egypten om inte målningar på papyrus? En ska ramas in och ges bort, de andra två ska upp på väggen. Jag gillar dessa. De är ju groteskt fula men samtidigt – det är så Egyptiskt liksom… 
53545915_2304222759867154_73554948486332416_o
Kylskåpsmagneter har vi också dille på här. De flesta hamnar dock på mammas kylskåp. Där finns Rom, London, Paris, Prag, Egypten, Jerusalem, Betlehem, Israel, Palestina, Jordanien, Kuwait, Dubai, Tunisien, Marocko… Ja. Ni fattar. Dessa lär också hamna där (jag förutsätter att jag får tillbaka dem när hon inte vill ha dem längre, hon är en råsamlare på magneter och jag tror inte 5000 räcker om man räknar hennes samling). 
53676895_2304222943200469_6780136623024635904_o
Kryddor i mängder – Ahmed köpte mycket, vilket vi brukar passa på att göra men det kanske är lite onödigt nu när jag åker i tre månader i höst. Dessa ska det köpas tomma kryddburkar till och ges till vänner. En del av dem i alla fall. 

Det enda jag egentligen ville att Ahmed skulle köpa var en häst. Dessa finns att köpa runt pyramiderna och är av ett mycket skört material men ack så vackra. Han kom hem med den till höger, tyvärr hade den brutit ett ben men det är tillfixat nu. Den intog sin plats på spiselhällen tillsammans med souvenirerna från vår förra resa till Kairo direkt. 

Jag känner att jag också behöver resa till Egypten igen. Kanske, kanske blir det under ramadan. Vi får se vad det kostar.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s