Aktiviteter 2019

Äntligen ett år där vi faktiskt kan resa igen – efter ett år utan resor. Även om inget är bokat i nuläget ser det ut som att det finns en hel del möjligheter.

Hästevent – för en gångs skull blir det Göteborg Horse Show, det är bokat faktiskt. Amanda har fått biljetter då hon bloggar och håller igång. Vi ska se världscupfinal i hoppning och GP ponnyn. Är vi hemma blir det också Svenskt Grand National och kanske kanske Stockholm Horse Show, men det beror helt på om jag är hemma tills dess. Jag hade gärna åkt till Falsterbo också, tror hela familjen skulle uppskatta det, men, som bekant, pengarna räcker inte hur långt som helst.

Malta – Inget mer Spanien för ungarna, från och med den 12 januari flyttar pappan tillbaka till Malta. Älskade, underbara Malta. Är fortfarande Malta som är HEM för mig och det är väl inga höga odds att vi bokar en tripp dit så fort vi har möjlighet och det blir badväder på ön (gärna före anstormningen av turister). Barnen tillbringar minst en månad av sommarlovet där också.

0001
Det känns fantastiskt skönt både för mig och för barnen att åter ha koppling till Malta. De har vänner där, känner till språket, har varit över hela ön. 

Palestina/Israel – blir ju en längre tripp till älskade Palestina också som sagt. Tre månader och jobb med konflikten, något som jag velat göra sedan jag var där första gången… Ska bli helt fantastiskt och även om jag i första hand ska jobba vill jag utforska landet. Eilat och Telaviv står högst på listan denna gång. Jag hoppas helst hamna i Jericho, så jag kan utforska även Jordandalen.

000 (2)
Underbara, fantastiska Palestina 000 (3)

Jordanien – minst en tripp till Jordanien blir det. Antingen i samband med Palestinaresan eller nu under våren då jag ska skriva uppsats därifrån.

Kairo – Vi har sagt att vi ska försöka ta oss till Kairo under ramadan. Återstår att se hur det går med ekonomin, jag skulle behöva tillbaka och plugga arabiska innan Palestinaresan så den sitter.

000 (2)
Kairo känns som ett alternativ för att kunna studera arabiskan igen. 

Förutom det så ser det ut som att Ahmed får jobb i Norge och då lär det bli flera resor dit. Allt är naturligtvis bara på planeringsstadiet än, men det ska bli skönt att röra på sig lite faktiskt, trivs inte alls här, speciellt under vintern. Handlederna värker, det är kallt, mörkt och skit. Nu ser vi fram emot några utlandsresor och utlandsjobb i alla fall. Det finns en del problem att lösa på vägen – till exempel satsningen på Amandas hästar. Vi har sagt att vi håller oss på klubbnivå det här året, kanske någon lokal tävling om hon rider Lillan. Bellmer får hon utbilda och dras med fram till sommaren då vi lånar ut honom på foder. Säljer gör jag inte, han är för värdefull och har för mycket bagage för det, jag vill veta var han tar vägen. När jag kommer hem, om intresset finns hos Amanda, tar vi en ponny som är riktigt bra på foder i så fall. Det är planen i alla fall. Hunden är ett annat problem, han skulle kunna vara med Ahmed, men det blir svårt i vilket fall. Han har ju blivit en familjemedlem även om han inte är våran så vi får se hur vi gör med honom. Det löser sig till slut i vilket fall.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s