Boktips…

Det här är kurslitteratur, men jag sträckläste faktiskt boken i natt. De första sidorna är lite svåra att komma igenom men när man väl lärt sig författarens språk är man fast. Boken ”De kommer drunkna i sina mödrars tårar” är ett djupt tankeexperiment. Hade det varit en film hade det med all säkerhet varit i schangern psykologisk thriller, i stil med Shutter Island. Dock handlar det här om Sverige, om en surrealistisk framtid som vi inte vill ha men kanske kommer att få, om IS, terror och nationalismen. Om rädsla. Om vänskap, om vänner som sviker. Om om inte hade varit om, och om hur enskilda handlingar kan rädda hela den värld som vi känner den.

Det är faktiskt svårt att förklara mer exakt än så här, men jag tycker att ska man läsa EN bok kommande år, och inte läst, denna, då är det den här som ska läsas.

000 (2)

Vidar fick jag två fantastiska resguider från National Geographic av min man i julklapp. Dessa reseguiderna med lonley planets är de bästa tycker jag. De tar upp länderna som de är och inte som de borde vara för turister. Jag fick Tunisien och Egypten, och rekommenderar verkligen National Geographics böcker för alla som vill läsa vettiga reseguider.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s