Tentastress delux.

Jag har inte varit med i någon köphysteri (men nu såg jag att BR har gått i konkurs så Amanda ska få välja en schleich som hon ska få när hon fyller år) utan varit hemma och faktiskt pluggat, har verkligen känt av den där tentastressen nu, har haft tre kurser jag har behövt bli klar med för att kunna plugga vidare i vår. Juridiken kom in i onsdags, Fundamentalismen, terrorismen och martyrskap igår och finally, mänskliga rättigheters ideal, en jävla grundkurs som jag suttit två år med, igår. Högskolan Dalarna har skitsvåra tentor, denna gång skulle jag göra en akademisk analys mellan deklarationen om mänskliga rättigheter och konventionen mot all form av diskriminering av kvinnor. 5000 ord (det är ungefär 15 sidor text rakt upp och ner)… Jag landade på 3500 så hoppas att det är okej. Både juridiken och terrorkursen kom tillbaka idag, B och A i betyg, det är jag, självklart, mycket nöjd med. Mänskliga rättigheterna är jag mer osäker på, jag hoppas verkligen att mitt arbete räcker till ett godkänt betyg men jag har hittills aldrig lyckats få godkänt direkt på en kurs vid högskolan Dalarna, och då skriver jag bra (tycker jag) och brukar först uppgiften, men kurserna är på engelskt fackspråk, vet inte om det kan ha med det att göra.

Nåväl, nu sover barnen och jag tar en öl, det händer inte så ofta, men nu tar jag en i alla fall och ligger i sängen och bara slappnar av. Tentastressen har släppt och äntligen kan jag också kunna känna att det blir ett nyår. Imorgon blir det därmed städning och så ska jag se vad jag behöver göra nästa veckan i skolan för att hänga med. Nu är jag dock ikapp för denna termin, och det känns väldigt skönt.

Nu gäller det att komma på ett ämne om avslutande delmomentet i terrorismen, jag vill ju lära mig en massa om det, eller ska man vara smart och ta ett ämne man redan kan en del om för att få ett högt betyg? Eller ska man helt enkelt tänka var det är mest troligt att man ska jobba inom och välja utifrån det? Jag är villrådig och om 23 dagar ska den slutuppsatsen in…

Jag ska förövrigt säga att jag kämpat jättemycket genom dessa år för att bli vän med kurslitteraturen, och det har jag också blivit nu, jag gillar verkligen att sätta mig ner i lugn och ro med en kopp varm choklad och läsa en bok. Böckerna i terroristkursen har varit helt otroligt givande och den läraren har även plockat med ett par skönlitterära böcker till motsats till all korvstoppning.

2
En av de böcker jag tragglat mig igenom i terroristkursen, bör läsas av alla som har intresse av religion och konflikt, men ska sägas är en tegelsten som man inte tar sig igenom över en dag… 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s