Ikväll är vi trötta men julklappstökar ändå…

…läxorna gjorda, hämtade sent från fritids idag, hade INTE tänkt jobba utan studera så jag blir färdig med de kurser som ska göras innan jul (förutom tentorna då), men det sket sig när jag glömt att avboka mig som vikarie och blev inringd. Tillbringat dagen som lärare i en klass i engelska skolan. Kul.

Sedan har jag tittat på lite julklappar. Svårt i år tycker jag. Amanda är rätt enkel egentligen, det är schleich och enhörningar för hennes del. Ja, och så förstås Tim på ridskolan då. Han står högst upp på julklappslistan om Amanda får välja. Hon älskar Bellmer, men är det någon häst hon skulle byta bort Bellmer mot sju dagar i veckan så är det Tim. Den svartvita, maxade D-ponnyn har en alldeles speciell plats i hennes hjärta. Och han är faktiskt till salu, men däremot kanske lite svår för Amanda att rida på själv. Så det blir ingen Tim i julklapp för Amanda.

Carl är så mycket svårare att hitta julklappar till… Han gillar vetenskap men vill egentligen inte ha något annat än spel och programmeringsprogram. Så här långt har jag skaffat minecrafttidningar, modellbyggen, nån laserpistol till honom. Igår frågade jag Ahmed om vi skulle beställa en stjärnkikare eller ett mikroskop till honom som den vetenskapsman han är, Ahmed tyckte att en åttaåring troligen har roligare med en stjärnkikare, så en stjärnkikare, inklusive en bok blev det. Idag när jag var på erikshjälpen hittade jag ett mikroskop för 50 kronor. Har provat det och det fungerar, tror jag. Det är lite svårt att få bild men ska få någon att titta på det. Inget supermikroskop  men absolut en bra början till att upptäcka en ny värld, så nu får han både en stjärnkikare och ett mikroskop om vi får det att fungera, se om det blir något mer intresse av det.

Jag försöker tänka bakom de flesta julklappar jag köper. I år har jag faktiskt struntat i att köpa till exempel lego och sådana grejer till ungarna, eftersom de ändå inte leker med det. Amanda har ett genuint intresse för hästar och samlar på modellhästar, varför hon får lite modeller från Breyer, någon schleich (som jag inte alls tycker har samma utstrålning, men det är de som är inne och leka med just nu, Breyer är mer samlarhästar) och några enhörningar till enhörningssamlingen. Schleich har ett mycket bra andrahandsvärde, skulle tippa på att Amandas samling just nu är uppe på 10.000 kronor, medans Breyerhästarna jag köpt till henne är, mer eller mindre, samlaklenoder i framtiden.

Carl som sagt – jag vill inte att han ska fastna i Xboxspel hela tiden, så han får som sagt mer vetenskapliga grejer eftersom det är vad han är intresserad av.

Mormor och farmor får en almanacka på ungarna, mormor en korg med småflaskor av vin. Ahmed är inte klart heller. Ett presentkort på en parfymfabrik är det enklaste att ge honom, vi får se hur mycket lön jag får i december, det hade ju varit skönt att kunna åka på någon form av semester nu när Ahmed faktiskt får resa igen. Permanent uppehållstillstånd var det – så jävla bra…

49753
En av de breyerhästar Amanda får i julklapp det här året. Helt fantastisk fin, tycker jag. 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s