Det där med svenska mäns kvinnosyn…

Linnea Claesson har fått pris som årets jurist, det är en aning anmärkningsvärt kan nog även jag tänka eftersom hon inte är färdig, MEN det spelar ingen roll, ingen borde behöva få de hot och hat som hon får via öppna medier. Hon blir alltså ordentligt hotad, det vi alla, men trots allt fortsätter hon kämpa för kvinnors rättigheter.

Jag tycker det är helt fantastiskt – jag kallar mig inte feminist men självklart har jag de värderingarna och skulle kunna kalla mig det. ALLA som är för mänskliga rättigheter borde ha synen att kvinnors rättigheter är viktiga. Kvinnliga rättigheter är mänskliga rättigheter helt enkelt. Så låter det dock inte i kommentarfälten. Linnea borde våldtas, hon är en flyktingälskande hora som borde bli våldtagen av en arabkuk så hon kanske fattar att det hon håller på med är skadligt, att hon borde bli skyddad av (svenska) män som vet om det där (samma män som troligen tycker hon borde våldtas), fulare ord och värre hot finns också bland kommentarerna. De som är administratörer för nyhetssidorna hinner inte radera innan Svärjevännerna dyker upp med nya hot och mer hat, och det är överlag VITA, SVENSKA män som skriver det här. Samma män som tycker att Ahmed har en vidrig kvinnosyn.

Meanwhile… På ett annat ställe på nätet rapporterar tidningarna om 15-åriga Greta som engagerar sig i klimatfrågan, en fråga som faktiskt är oerhört viktig just nu och behöver lyftas om vi ska ha en chans att överleva på jorden. Greta har inte bara högsta betyg i skolan, är troligen väldigt intresserad av ämnet och hennes aktivistengagemang har gjort att hela, eller åtminstone halva världen, har börjat titta på klimatfrågan. TROTS det sitter män och hånar 15-åringar med hat i öppna medier. Vita, svenska MÄN överlag. MOT en 15 åring. Hon är en äcklig vänsterfitta (mamma heter Marlena Ernman och kämpar också för mänskliga rättigheter, vad hon röstar på tror jag ingen vet) som blivit påpackad sina åsikter av föräldrarna. Det är bland de snällaste dessa kränkta män säger, företrädesvis svenska.

Vad fan är det för del på er? För det första – att kämpa för mänskliga rättigheter, vare sig det gäller klimat, kvinnor eller något annat, HAR ingen politisk färg. Att det är främst extremhögern och dess folk som klagar kan väl kanske bero på att livets skola, som många verkar gått som tillhör den falangen, inte kan lära ut det mest grundläggande och elementära. För det andra – hur tänker dessa män, för det är företrädesvis män, när man sitter och kränker ett BARN för hennes engagemang? Eller när man tycker att en kvinna ska våldtas av en arab för att hon ska se vilken kvinnosyn araberna har? Vilken kvinnosyn anser man då att man själv har liksom? Det här är saker som aldrig upphör att förvåna mig, ungefär som när exets släkting tyckte att var jag så dum att jag lämnade exet för en jävla arabjävel så hoppades han att han kunde slå ihjäl mig så jag minsann fick vett att uppskatta de svenska männen. Sådana män som han då, antar jag? Det lustiga är ju också att försöker man fråga dessa kränkta män hur de menar med dessa argument får man rejäla personliga påhopp. Jag är bara genuint nyfiken hur de tänker, men får ju inga svar. Är det någon som vet?

oppression-458621_1280

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s