#interasistmen… 1

Igår hade mitt ex, barnens far, lagt ut en av sina statusar att det blivit så jävla farligt i Sverige, våldtäkter hit och dit och så vidare att man absolut inte kunde leva där. Jag valde, för en gångs skull, att lägga mig i. Jag tycker inte det är farligt i Sverige, om det är så att det ökat med antal anmälda våldtäkter så är parallellen med att vi faktiskt har världens lägsta tolerans mot sexbrott troligen det som ligger bakom. Kvinnor i Sverige vågar anmäla i högre grad än utlandet. Sedan krävs det bevis och att det är juridiskt hållbart men det vågas ändå anmäla. Det är bra. Jag är stolt över att min tjej i alla fall kommer att kunna välja att bo i ett land där det finns ett brott som heter våldtäkt i äktenskapet och där det faktiskt räknas som våldtäkt om en människa stoppar ner handen innanför trosan utan att hon vill det. Så är det i få andra länder. Den nolltoleransen finns inte.

Diskussionen urartade att handla om invandring. På helt falska grunder. Flera lade sig i, människor som i alla fall enligt min mening är rasister. Jag har hyrt rum av den ena, haft han på facebook men tog bort honom på grund av alla främlingsfientliga inlägg han delade. Den andra har jag levt med i sju år så ja, jag anser att jag har gott bakom mig när jag menar att de är rasister. Hur ska man annars tolka barnen när de kommer hem från pappa och säger att han har sagt att alla muslimer borde skjutas? Att muslimer är en avart? Att de ska vara försiktiga att bli vänner med muslimer för det enda de är bra på är att bomba? När han sitter och visar barnen flygscenerna från 9/11 eller visar lastbilen på drottninggatan för att tala om att det är så här de gör, muslimerna…. Och en del annat som jag väljer att inte skriva här.

Jag har nolltolerans mot sådant. Och min toleransnivå på facebook är också jäkligt låg, så ja, det finns fog att kalla dessa människor för rasister för det är vad de är, varken mer eller mindre. Jag skrev självklart det – rasismen får aldrig stå oemotsagd – speciellt inte när det är baserat på rena faktafel, vilket det ofta är. Men även om man kommer med sakliga argument och källor till den forskning som finns, så köps inte det av en sann Sverigevän. Inte igår heller. Igår slog man under bältet. D sitter och skriver – inför alla – att Ahmed minsann slår mig och hotar mig till livet.

Helt jävla otroligt. Det är inget nytt, jag har ofta fått höra det – men trodde ju inte att barnens far skulle vara så jävla pantad att han sitter och ljuger rakt ut om saker jag väljer att inte diskutera med honom eftersom han inte har något att göra med mitt förhållande alls, överhuvudtaget, bara för att det ska passa hans egen agenda. Visade det för Ahmed som mest fnös över det. ”Han kanske borde vara tyst med tanke på vad han själv har i bagaget från ert förhållande, och dessutom borde han ju vara glad att det finns två vuxna vid barnen när han själv drar utomlands och knappt hör av sig till dem” konstaterade Ahmed. Och han har ju så rätt.

Visst kan jag och Ahmed gräla, på slutet mer innan han fick jobb, men generellt sätt är han betydligt bättre som man än vad D någonsin var. Jag och D grälade, ärligt talat, varje dag. Varje jävla dag. D har aldrig tagit en vabdag. Han har, konstigt nog, inga föräldradagar alls kvar men har inte haft barnen alls så mycket som han har tagit ut dagarna för. D har heller aldrig betalat något extra när det kommer till ungarnas intressen. Ridskolan förra året skulle D stå för. Det blev jag och farföräldrarna som fick ta hälften var av det.

Att man då har mage att tala om på hela facebook hur en person – som ställer upp till 100 på ens barn för otroligt grova saker bara för att det ska passa ens egen agenda, han kör dem till vänner, tar hand om dem, är med på kontaktsamtal, är med på lucia, lagar saker i stallet, lär dem att cykla och simma, fixar TVspel till dem, lär Carl att programmera dataspel, håller Amandas ponny igång de dagar hon inte orkar rida själv och dessutom oftast behandlar deras mamma med respekt (nåja, vi grälar som sagt ibland, då behandlar ingen av oss varandra med respekt, jag bjuder på den, det har hänt vid ett par tillfällen de senaste månaderna, annars har dessa snart fem år varit en lugn oas från oss om jag jämför med hur mitt liv var innan), är ta mig fan helt jävla otroligt, oförlåtligt och något D ska skämmas för. Svenska karlar kan tydligen bete sig hur som helst. Men när de får mothugg – då tas det väldigt fel. För nej, jag kan inte påstå att den erfarenheten jag har av dessa svenska män är så jäkla mycket bättre än det man ”hört” om män från mellanöstern (som ännu inte visat sig vara sant, åtminstone inte med min man).

Jag har tröttnat nu på folk som tycker de kan häva ur sig rasistiska och främlingsfientliga kommentarer och inte få någon emot sig alls. Det är inte okej i min värld. Jag kommer att lägga ut sådana kommentarer här och diskutera emot dem till dödagar. #rasismenfåraldrigståoemotsagd #vadsomhelstmenintesd

41385893_2188063061483125_630243870382227456_n (1)
Är man rädd för terrorister är inte Malta rätt ställe att bosätta sig på vilket D är på väg att göra. Malta har, människor som tillhör både islamska staten och Alsharia på plats. Helt lagligt dessutom eftersom libyer kan resa mellan länderna utan något problem.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s