Sommar…

Haft en vecka utan ungarna, vi är inte särskilt bortskämda med det sedan D flyttade utomlands, men nu har de varit med farmor och farfar i alla fall.

Sommarens varmaste (i alla fall kvavaste dag) och jag tyckte vi skulle gå upp på Djurmo Klack. Alltid en trevlig upplevelse, den här gången gick vi snabbvägen upp (500 meter men ganska jobbig terräng) och strövstigen ner.

Vi tog helt sonika med oss lite fika och vandrade uppåt. Varmt och svetten bara rann. Väl på berget stank det rök och låg en hinna av rök över skogen (om ni zoomar bilderna ser ni att det ser rätt grått ut, rök, och inte moln, skulle jag tippa på). Förmodligen från de bränder som härjar runt om. Det ska ju sägas att det är långt upp till närmsta större skogsbrand, men vi har vid flera mornar kunna känna en stark röklukt från de bränder som härjar 20-25 mil ifrån oss. Skrämmande att bo i närheten.

Åskan började gå över berget, torråska med lite, lite regn. Man var inte så kaxig då. En brand mellan bilen och där man själv satt hade ju inte varit det ultimata, dock klarade vi oss från det och när vi åkte hem tog vi bilen runt Gimmen och Valsansjöarna. Nya områden för mig trots att jag är uppvuxen i Sifferbo där farmor bodde, men sanslöst underbar natur. Här ska jag definitivt fota bröllop någon gång!

37694210_2141694099453355_8464704903405633536_n

En vecka går fort och barnen kom hem med buller och bång och nu är allt som det ska igen. I helgen har det varit Nostalgidagarna i Säter. Känns som att folk i den här kommunen lever för dessa dagar i en svunnen tid med stora, miljögiftiga bilar. Alla lagar och regler gäller inte och hela stan (den är inte så stor) stängs av. Vi var in en sväng men även om A gillar bilar är vi inte jätteintresserade av just 50-talet så vi åkte hem rätt snabbt. Ungarna träffade på sina vänner dock och åkte lite karusell. Jag funderade om jag skulle skriva något om dessa dagar i ett eget inlägg. Men jag vet inte, det är liksom inte jättemycket att skriva om tycker jag så jag nöjer mig med att kommentera det just nu så får vi se sedan.

Nu tar vi nya tag mot hösten. Vi har en del planer, ibland blir det helt enkelt inte vad man tänkt sig. Men det kan bli bra ändå. Återkommer med det.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s