Lång resa till Slovakien

Mannen reste till Slovakien igår. Han skulle till den lilla staden Piestany i norra delen där han har sin bror, det är som bekant ramadan och han ger upp det där med att hålla på med ramadan i Sverige (som jag beskrivit förut; för alla andra par är det första året man har barn som är det svåra, klarar man det klarar man resten, för vår del är det ramadan, klarar vi den klarar vi resten av året).

Nåväl. Enklaste sättet att ta sig till Piestany är via Wien, då det går direkttåg från Wien till Piestany. Det är dock dyrt att flyga till Wien och därför valde mannen att flyga till Krakow för en hundring. Dock säger han idag efter att ha varit på resande fot ett bra tag – aldrig mer. Trot att det inte kostade särskilt mycket. Först fick han ta bussen till centralen i Krakow från flygplatsen (2 euro), sedan fick han vänta länge på rätt tåg som skulle ta honom till Ostrava i Tjeckien. Den kostade 45, men han tror att han hamnade i fel klass då han inte kan mycket polska och det därför blev ett missförstånd, annars skulle det kosta runt 20 euro, säger han. Från Ostrava till Piestany kostade det 15,30 euro. Han har nu varit på resande fot i ungefär ett och ett halvt dygn, och är äntligen framme även om det blev betydligt längre än han beräknat.

Hem räknar jag med att möta honom, jag är osäker på om det blir ända ner till Slovakien, vi tittar på lite olika idéer. Prag ser just nu ut att vara enklast för honom och för mig att ta oss till, Krakow är på tapeten, men jag vet inte hur sugen mannen är på att ta sig tillbaka på det, relativt krångliga sättet, som han var tvungen att göra. Biljetterna till Wien just nu ligger lite för dyrt och de biljetter som är billiga har dessutom mellanlandingar och sådant som jag inte orkar med på de få dagar jag har till godo. Riktigt hur vi gör får vi se. Det lutar mot att det blir Prag faktiskt. Inget drömresemål för mig men absolut – skönt att komma iväg.

33072871_10156480435377509_6993174779092008960_n

Tågperong i Östeuropa. Inte helt olik Borlänges om jag får säga det själv… Här i Ostrava, Tjeckien. 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s