Söndagsfunderingar; Det eviga vägvalet.

Som de flesta vet avskyr jag Sverige, svenskar och klimatet. Nåja, inte alla, men som folk. Vi är arroganta, inåtvända och ovälkomnande. Som folk då. Naturligtvis inte alla. Men ja, ni fattar. Som folk.

Jag avskyr den svenska skolan. Avskyr. Jag kan inte se något positivt med just skolan just nu, ungjävlar som löper amok, som skriker hora och slår andra utan att få något straff för det. Båda mina barn har blivit utsatta. Carl är utsatt lite allmänt, han har kompisar, men vissa är riktigt elaka mot honom och tillåts vara det. Det heter att ”han kan han också” (victimblaming the lux), att man förstår huvudmobbaren som vid ett par tillfällen slagit på stora blåmärken, då Carl pratar dåligt. Det heter att det som sker på fritids kan inte skolan rå för. Just nu är det lugnt, man har särat på barnen, men så fort Carl möter sin plågoande utanför skolan, till exempel på skoldiskon, har det varit samma sak. Då heter det att det inte händer på skoltid, inte skolans problem. Och det är klart, man gör det enkelt för sig. Man särar på barnen. Man talar inte om för den som slåss, med fler än Carl, att det är fel att slåss. Man tar istället bort symptomen genom att sära på ungarna. Inte roten till problemet. Ungefär som att ta en ipren vid tandvärk. Det känns tragiskt att inte kunna erbjuda Carl ett tryggare liv. Amanda är inte utsatt på samma sätt. Har sina kompisar men trots det kom hon hem från skolan för ett några veckor sedan med söndriga glasögon. En kille i mellanstadiet hade kastat bort dem och kört bort Amanda och hennes vän från ett ställe på skolgården med orden att han skulle döda dem om de var där för det var de storas ställe. Det här hände för några veckor sedan. Eftersom Amanda inte kan peka ut vem det är gjorde jag inget åt det. När Carl har gått hela hösten och blivit slagen utan att man gjort något innan jag hotat med anmälan till skolinspektion, polis och att jag skulle gå in och trycka upp mobbaren mot väggen själv, så är det föga troligt att skolan skulle göra något åt en unge som beter sig så mot Amanda, trots orden och de söndriga glasögonen, eftersom hon inte vet vem det är.

Vi letar oss utomlands, vi hoppas det kommer att fungera för ungarnas pappa i Spanien. Drömmen vore en liten gård där vi kunde odla lite. Men det är långt dit. Vid påsk välkomnar vi familjens nästa familjemedlemmar, två angorakaniner. Jag är lite blödig för köttkaniner och därför blir det angora som kan producera utan att jag behöver slå ihjäl dem. Har en klient på jobbet som bor hos en familj som har dessa kaniner och alpackor, fick förmånen att köpa lite ull av alpackorna och de frågade om vi ville ha dessa tjejer, de kunde även fås dräktiga men den platsen finns inte just nu. Ska bli en intressant ny hobby som i slutänden kanske inbringar lite plus minus noll. Men det är ju som alltid ett vägval – satsa på utlandsflytt vilket jag tror i nuläget är det bästa för barnen – eller satsa lite större på någon form av landsortsföretag. Det är ett svårt val. Vi har liksom just sålt ponnyn för att vi ska kunna röra oss, och så kommer det nya familjemedlemmar.

Annars har jag precis blivit klar med min företagssida. Du hittar den här. Från april står jag på egna ben, blir säkert lite inhopp på nuvarande jobb, men i stort sett så. Kul. Men skitläskigt.

Annars är största problemet maten här hemma nu. Ungarna var sjuka i förra veckan. Amanda har inte ätit riktigt sedan i onsdags. Det är ett tag. Idag har hon inte rört maten. Hon dricker massor, jag har köpt näringsdryck till henne för att få igång magen. Men det hjälper inte, matlusten infinner sig inte. Hon är ju inte sjuk, var med på handbollsträningscup igår. Men äta mat, det gör hon inte.

29342865_2056354827987283_6864303319007887360_o

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s