Söndagsfunderingar; Räv eller grävling, vad är du?

Sedan jag fick ett 8-17 jobb utan möjlighet att ta så mycket semester har jag kommit fram till att ekorrhjulet inte passar mig. Våra dagar går ut på att vakna, skjutsa barn, jobba, hämta barn, mocka, gå på handboll, gå på judo, laga mat, sova. För vissa, kanske ganska många svenskar, passar ekorrhjulet bra. Likt grävlingar ser de om sin egen bonad och ger sig inte ut på längre strapatser. Sedan finns det rävar, som inte ids att stanna på samma plats mer än möjligen när denna föder sina ungar utan drar från plats till plats.

När dessa två korsas, så blir det problem. Jag är en typisk räv. Jag blir lätt rastlös. Jag gillar att resa. Jag avskyr egentligen Sverige. Så det är nog mer att jag inte gillar Sverige än att jag älskar att resa som är problemet. Innan jag fick ett heltidsjobb på ett sågverk planerade jag att resa runt jorden – åka från plats till plats och jobba. Det blev inte så. Jag skaffade hund, sedan träffade jag Daniel. Han var också en räv. Vårt liv var väldigt spontant. Det var bra ibland men ganska dåligt också, behövs nog någon som håller ner en räv lite på marken. Ahmed är en typisk grävling. Han har rest en del, har familj i Slovakien, England och Kairo. Han har bott i Österrike och England förutom Malta och Sverige då. Men helst vill han bli settledown och ha en tillhörighet. Våra liv går inte riktigt ihop kan jag säga. Jag räv, han grävling. Och jag har försökt, vi har till och med skaffat ponny för att ha möjlighet att känna sig stadgad. Det funkar inte för mig. Och efter senaste tiden vet jag att det inte är så jag vill leva livet. Jag behöver röra på mig, eller åtminstone hitta platsen jag inte vill resa ifrån. Frågan är väl dock, med tanke på rävar och grävlingar, om det går?

Om några veckor står jag på egna ben. Folk frågar mig vad jag ska göra. Jag vet inte faktiskt. Jag har ingen aning. Jag ska visa mina barn världen, försöka leva på mitt skrivande, fotande och kunnande inom marknadsföring. Föreläsa om ickevåld, och inte vara så inrutad.

Vi får se hur det går. Är du räv eller grävling?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s