Söndagsfunderingar; Ersätt vintern med något roligare.

Snart har jag och mannen varit tillsammans i fyra år (vi räknar det som det även om det i början var en vänskap utan något intimt inblandat) och gifta i tre, och vid ett väldigt svagt ögonblick har jag gått med på att fira vår årsdag i skidbacken på hans jobb (Romme Alpin, den största skidanläggningen i Sverige som inte ligger i fjällvärlden har jag hört någonstans). Efter en skiddag ska vi tydligen åka pistmaskin och äta på toppen. Det låter ju jättetrevligt, men vi kan väl konstatera att vi troligen inte kommer att gå så långt att vi måste punga ut en massa pengar för det.

Någonstans – deep inside – men i alla fall – undrar jag om min kära man vill ha ihjäl mig. Folk (idioter, SD-folk, nationalister, vita kränkta män, ja… ni vet…) har ju ofta sagt att han ska slå ihjäl mig. De är ju sådana, dessa män från MENA. Och nu kanske det händer? Genom att slänga upp mig på ett par skidor och putta ut mig från bergets topp så kommer det se ut som en olycka. Det är givetvis det smartaste och det perfekta brottet…

Eller är det så att han insåg att han måste göra något riktigt bra för mig? Och bra saker kostar pengar, själva åkturen är ju väldigt rabatterad för Ahmeds jobb, men det är ju smart och säga att vi ska ha dyr middag sedan, för jag lär ju bryta benen i första åket. Jag har stått på ett par slalomskidor vid två tillfällen, och idag väger jag 90 kilo och det är väl frågan om jag någonsin har haft sämre balans, ens innan jag kunde gå när jag var bebis?

Jag har liksom aldrig haft intresset för vintern, jag har inte ens rejäla vinterkläder, och jag lider när det är vinter. Mina handleder sväller upp och jag får en förtvivlad värk i dem under vinterhalvåret. Trots det tog jag en promenad i morse, men det var kallt. 10 grader minus. Det är för kallt. Det kan vara hur vackert som helst, men nej, jag skulle definitivt inte ha något emot att byta vintern mot evig sommar. Eller i alla fall mot en kvällsbar med en jacka vid Medelhavet.

Hur det kommer att gå i skidbacken? Ingen aning, men förbereder mig bloggning från sjuksängen resten av våren.

01-copy-copy

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s