Söndagsresefunderingar: Vi måste prata om Maltas busstrafik känner jag…

Fem tips för dig som reser med buss (vilket de flesta ändå gör) på Malta:

  1. Res ALDRIG med buss om du har en tid att passa.
  2. Försök ha kontanter med dig när du betalar. Fel busschaufför vägrar ta emot sedlar, även fem eurosedlar.
  3. Var ute i god tid. Speciellt under turistsäsong då bussarna är fulla.
  4. Undvik att hoppa på i St Julians om du ska norrut – hållplatserna innan är det betydligt mindre folk på.
  5. Håll i dig. Det går undan i kurvorna. Ibland har chauffören koll, men oftast inte.

Buss är absolut lättaste sättet att ta sig fram på ön och man tar sig precis överallt med den i princip. Men. Bussarna är ofta fulla, vilket gör att de inte stannar. Eller så kommer de inte alls enligt tidtabell (vid ett tillfälle när jag skulle åka hem från Ahmed och skulle till flygplatsen fick jag vänta två flygplansbussar innan den tredje äntligen kom, det blev stressigt kan jag lova).

Jag tycker synd om de turister som inte fattar det där med att bussen många gånger kan komma en halvtimme för tidigt, eller för sent, eller ibland inte alls, eller så kommer den men skiter i att stanna. När vi bodde på ön sköttes det dåligt men då var priset så billigt att man kunde ta det, nu är priset betydligt dyrare, och det sköts ännu sämre. Chaufförerna är ännu grinigare, bussarna, trots att de är nya, är i sämre skick, jag har hört av obekräftade källor att det till och med är mer olyckor nu än då. Jag har krockat med bussar tre gånger under tiden jag åkt buss på Malta, två andra gånger har bussen börjat brinna. En gång i Dingli, långt till närmsta busshållsplats och där har bussen bara slängt ut oss vind för våg. Nä. Maltas busstrafik är – sådär. Många malteser gör korstecknet när de sätter sig i bussen. Det säger det mesta.

01-copy-copy7

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s