Den sista resan.

Då har Åke fått somna in. Har tänkt författat något här på bloggen så länge för det var ett tag sedan, förra torsdagen, men sällan har det väl känts så tomt av flera anledningar. Sista resan dit vi inte kan packa eller förbereda oss till, dit vi oftast måste gå ensamma. Och faktum är, det känns så tomt, så tomt. Vi har haft våra strider jag och Åke, men när det väl har gällt, då har han funnits där. Barnen har ju ingen annan morfar, det drabbar Amanda värre än Carl tror jag. I alla fall just nu.

Barnen tar det med ro. Eller ro och ro – Carl tar det med ro. Han är mest orolig över att mormor är ledsen. Amanda, som aldrig har haft någon dödsrädsla, säger inte så mycket. Hon har alltid varit medicinskt intresserad, så hon pratar på om cancer ur medicinskt perspektiv, på nätterna är hon dock rädd – svårt att sova och kämpar för att vara vaken. Vill inte somna, för då dör man, det har morfar sagt. Ibland går det bra, ibland mindre bra. Rädd för att dö, rädd för döden. Det börjar bli lite bättre nu dock.

Jag tog kontakt med en duktig terapeut på just sorgearbete för några veckor sedan. Han föreläste och var jätteduktig. Han menade att barnen bör följa med på begravningen, att de bör få en chans att få prata med prästen innan och det mötet är nu bokat. Jag hoppas Amanda kan släppa det här sedan.

Vi har satt in en gåva till wwfs arbete för svensk natur till honom. Det passade honom bra. Även om det står barncancerfonden i annonsen som jag redan skänker till en hel del.

Sista andetaget förresten – var en inandning. God natt Åke, tack för allt, sov gott.

737131_10152711881989056_262473856128456871_o

737131_10152711881989056_262473856128456871_o

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s