Fem ställen du får vara, nästan, ifred, om du besöker Malta.

Har följt diskussionen på ett internetforum om att det är svårt att få någon ensamtid på Malta, och så är det naturligtvis. Malta besöks varje år av en miljon turister, och alla festar de loss i Pacerville, trängs på några av de stränder som finns eller besöker de självklara tursitmagneter som Malta har. Men. Det går att hitta lugnare ställen. Ställen där du får vara nästan för dig själv men ändå kan ta dig tid att känna den maltesiska sfären.

  1. Vandring mellan Marsascala och Marsaxxlokk. Har skrivit om det tidigare, men definitivt – om det inte är för varmt – så är det här en vandring få turister går på. Med en utsikt som är helt otrolig. Mitt emellan denna vandring finns också en strand dit ingen turist hittar, bara infödda, vilket gör att den inte är så besökt på förmiddagarna om det inte är maltesisk semester. Ta med vatten dock. Viktigt.
  2. Filminspelningarna i Kalkara. Kalkara ligger nära The three cities, men medan alla  turister hoppar av där, kan man fortsätta bussen och hoppa av längst ut på udden.  Här finns fort och spännande filmstadsuppbyggnader efter många av de filmer som spelats in i landet. Jag kan tycka att man borde tycka att det här är något att          marknadsföra, flera av filmerna, med gladiator i spetsen, har blivit storfilmer. Hem kan man gå genom Thre Three cities och ta båtbussen över till Valetta.
  3. Ät kanin i Mgarr, på huvudön. Här finns United Bar och Restaurang. Definitivt en av de bättre om du vill prova på nationalrätten kanin. Definitivt fri från huvuddelen av alla turister då de inte hittar hit. Alls. Frågar man den inbitna maltabon var man äter bäst kanin – då är det här. No more no less.
  4. Sant antnin family park. Vi är storbesökare av denna park. Ofta är vi rätt ensamma, förutom lite familjer som bor i området. Har aldrig varit folkstorm där, men å andra sidan är den så stor så troligen är det en av anledningen. Här ett inlägg från första gången vi bodde på Malta.
  5. Ta Qali nationalpark. Ofta får man faktiskt gå ensam även här, de flesta som besöker denna del av ön gör det på väg till Mdina. Det gör att de besöker hantverksbyn, och inte så mycket mer. Ta Qali är dock mest känt för sina grönområden, något som verkligen bör besökas som motvikt till det hektiska livet i St Julians och Sliema.

1292998_10152214793039056_261736167_o

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s