Bildsvep från MR dagarna

Om inte du kan komma till världen får världen komma till dig, eller hur? En viktig grej med världen är att förstå att alla inte har det bra – en sådan grej belyser verkligen MRdagarna (mänskliga rättighetsdagarna) som avgick i helgen.

Mässan hölls på Elmia i Jönköping och jag tog bilen ner i lördags för att stå där med Kids Of Uganda och knyta lite kontakter. Hann tyvärr inte med så många seminarier, men ett som jag var på handlade om religiösa texter och våld i nära relationer och hur man kan ta de religiösa texterna i Koranen, Bibeln och Talmud till hjälp för att jobba just med jämnställdhet och så vidare. Vi i Sverige är ju i världen ganska extrema när det kommer till religion – och vi kan tycka religion borde förbjudas och sådana grejer, men sanningen att säga är ju faktiskt att det är vi svenskar i det avseendet som skiljer oss och är onormala jämfört med resten av världen, och när man jobbar med människor måste man ändå förstå att religionen har stort inflytande på väldigt många och att man därför inte alltid kan ignorera den. Föreläsningen var mycket intressant.

KoU hade också ett kort seminarium. Det lyckades Sandra sköta bra och det gav oss mycket tror jag. Under dagen kunde jag knyta flera goda relationer och kontakter med migrationsverk, utländska journalister, imamer och annat löst folk som kan vara bra att ha. Så – en bra dag med andra ord. Att köra 80 mil, jag startade halv sex på morgonen och var hemma tio på kvällen, i pissregn, snö och nollgradig temperatur vilket innebar halka var mycket påfrstande, men jag är glad att jag gjorde det för det gav många nya kontakter som sagt och Jönköping är ju alltid trevligt.

IMG_0130
Mänskliga rättighetsdagarna hölls denna gång på Elmia i Jönköping.
IMG_0127
Inte ofta jag lägger upp selfies – men här bjuder jag på en. I montern för Kids of Ugandas räkning.
IMG_0125
Fackförbundet Vision drev frågan om mens stenhårt – vinsten i tävlingen var en menskopp. 
IMG_0121
Sandra intog scenen och gjorde det med den äran för Kids Of Ugandas skull. 
23319489_1992559687700131_8931161258304824947_n
Seminariet jag beskrev i texten ovan. 
IMG_0100
Diskussion med journalist i exil från Erdogans Turkiet. 
IMG_0111
Seminarium om de heliga texterna och mänskliga rättigheter. 
IMG_0118
Våra grannar – Svenska Afghankommittén och en nystartad förening som driver frågan om ett fritt Turkiet stenhårt. Alla behövs i kampen för de mänskliga rättigheterna. 

IMG_0098

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s