#Metoo

Och resande – det är helt oundvikligt att komma in på detta när man reser mycket till Mellanöstern och har samspråke med andra kulturer mycket. Kairo är till exempel sett som världens värsta stad sett ur harassment synpunkt för kvinnor. Och Kairo HAR stora problem med sexuella trakasserier av kvinnor, men det kanske ändå är värst för dem som bor där. Jag upplevde aldrig att jag hade problem. Eller jo – en gång – av ett gäng småkillar som fick en utskällning efter noter så Ahmed typ gick och gömde sig. I övrigt tror jag att det är värre för de som bor i Kairo och som till exempel inte använder hijab. Nu spelar det ingen roll – det är förjäkligt att det ska behöva finnas och är ett problem i hela världen – kopplat till män (jaaaa, jag veeet, inte ALLA män, och jaaa, jag veeet det med, det FINNS några kvinnor också som sextrakasserar, tjatigt att man ska behöva påpeka att man vet det gång på gång).

För jo. Det är ett problem. Även här i Sverige. När jag lämnade mina barn här om dagen på skolan i Gustafs gick jag förbi ett gäng hockeykillar där en av killarna ropade hora till en tjej och försökte ta henne på brösten. Osäker på hur gamla dessa barn var, men med tanke var det hela utspelades, vilken del av skolgården, skulle jag tippa på att de går i tvåan eller trean. De är alltså åtta-nio år. ÅTTA-NIO ÅR!!! För mig tar det hus i helvete och jag skällde ut killen efter noter kan jag säga, frågade om han inte hade bättre föräldrar än så, så han inte lärt sig att man faktiskt inte säger hora och tafsar på tjejer? Resultatet blev ju rätt otrevligt, om ni frågar mig så måste det vara en riktigt respektlös ungjävel med superkassa föräldrar. Jag blev naturligtvis den elaka kärringen, men det är jag så gärna eftersom ungens egna föräldrar och skolan uppenbarligen misslyckats kapitalt med värderingar och uppfostran av ungen.

För det är inte okej att skrika hora och tafsa på tjejer. Det är inte okej alls. Det ska man fasiken veta när man går i skolan – och idag är det viktigare än någonsin, för det här kommer från samhället, föräldrar, familj, samhälle. Och idag är det många föräldrar som inte tar sitt ansvar och ger barnen sunda värderingar. Och precis som i diskussionen om trakasserier: Inte ALLA föräldrar. Men de finns. Och det är ett föräldraproblem. Och om inte föräldrarna tar sitt ansvar att uppfostra barn till individer med schysta värderingar, ni vet, allas lika värde och så vidare, då måste vi andra föräldrar stå upp och ifrågasätta. Precis som de karlar som säger ”Inte alla män…” måste vi föräldrar som faktiskt jobbar för att ge våra barn sunda värderingar stå upp och säga ifrån när vi märker att det finns andra föräldrar som ger sina barn rasistiska och osunda jargongvärderingar.

Och det spelar då ingen roll var dessa föräldrar kommer ifrån anser jag – nu var det här etniskt svenska barn – det hade lika gärna kunnat vara ett barn till en nyanländ, det är helt orelevant.

metoo-2859980_960_720

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s