Snabbvisit i Göteborg

Blev en snabbvisit i helgen när vi hade konferens med Kids Of Uganda. Vi brukar lösa boende i organisationen hos andra styrelsemedlemmar men den här gången tog jag och Ahmed in på hotell då Ahmed inte varit i Götet innan.

Göteborg är verkligen en trevlig stad och det är väl inte helt omöjligt att vi drar oss hitåt när studier är klara. Vi tog i. På Dockyard hotel. Det ligger mitt emot Göteborgs hamn i Västra Frölunda i supermysig atmosfär. Spårvagnen är en kort promenad bort och centrum 20 minuter in med spårvagn.

Lördagen tillbringades i en lokal med Kids Of Uganda. Konferenserna är ett sätt att skapa gruppsammanhållning och vi har en bra blandning av styrelsearbete och personlig utveckling. Denna helg hade vi personligt ledarskap som inriktade sig att ge feedback på rätt sätt och sedan en diskussion om korruption (som jag återkommer till). Lördagskvällen spenderades på restaurang, hagabions restaurang och bar. De har tydligen bara vegetariskt efter säsong. Jag valde tortellinin med Carl Johan svamp, Ahmed valde chilisås med ris. Helt okej mat.

Idag söndag har vi jobbat på med lite styrelsearbete innan det blev dags att åka hem och nu i skrivande stund har vi runt åtta mil kvar.

Det ger mig mycket att vara med i den här organisationen och jag har träffat så intressanta människor från hela Sverige i den. Något jag verkligen gillar är att vi är väldigt olika och har många spetskompetenser när det gäller studier och så, vi tar till exempel hjälp av varandra när det gäller föreläsningar och så för vi alla är väldigt duktiga och engagerade i just sitt område. Jonas som hade passet om korruption har till exempel det som inriktning i sina studier i IR och Louise som hade passet i personligt ledarskap jobbar med detsamma inom försvaret och alla andra har sin spetskompitens , interkulturell kompetens, socionom, läkare, civilingenjör och sådant.

Oavsett om kompetensen finns på en vanlig arbetsplats eller i en organisation är jag inte så van vid att man använder sig av den – utan mer att man tar in folk utifrån som kostar en massa pengar för att man inte litar på den kompetens som finns…

Summa summarisk har jag haft en bra och utvecklande helg och konstaterar att Göteborg levererar och att nästa långresa med ungarna blir till Uganda.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s