Äntigen semester… Och det blev bara skit.

Jag har jobbar mycket i Juli, Skitmycket. 19 dygn. Det är mer än vartannat dygn på jobbet. Men nu har jag äntligen tagit semester. Vi skulle upp via Norge till Norrland, vandra, fiska och umgås med våra vänner Peter och Veronica med deras barn. Vad sjutton blev det med det liksom?? Ingenting! För en jävla (ursäkta) bil. För… När vi skulle åka i tisdags morse, fick vi inte igång bilen. Lämnade in den, bytte bensinpump i morse. Tänkte att vi åker idag. Det sket sig. Den gick inte igång trots att vår mekaniker (heder åt hans hjälp) var helt säker på att det var bensinpumpen. Bensinpumpen bytt – den startade som sagt inte. Efter en felsökning visade det sig vara någon jäkla styrbox idag på eftermiddagen. Dyyyr att laga. Och det sket sig med semestern. Vi får se vad det här kostar, om det blir någon kort semesterresa i höst, men det känns dödfött. Det känns ju väldigt pissigt att tjäna två löner – och behöva köpa ny bil för den ena. Pissigt var ordet.

Jag skulle ju egentligen säga att det berodde på Murphys lag, det vill säga lagen om alltings jävlighet. Ahmed, som är lite mer sofistikerad än det och dessutom tror stenhårt på att vi lever efter ett förutbestämt öde som Gud har bestämt sa med bestämdhet att det det nog fanns en anledning att vi inte åkte. Och visst, det känns verkligen som att något eller någon har stoppat oss den här gången. Bilen har gått som en klocka till i tisdags, då gick den helt plötsligt inte igång. Vi drar in den till mekanikern som snabbt konstaterar att det handlar om bensinpumpen och dessutom är stensäker på det. Byte igår onsdags. Fine tänker vi – det är en dags fördröjning. Inte mycket att bråka om. Igår onsdag gör vi oss färdiga för att åka. Vad händer? Jo, reservdelen kommer inte förrän på eftermiddagen. Ok. De säger att de lagar den på en timme imorse. Vi låter det gå. Blir inte många dagar men skönt att komma iväg. Jag tackar nej till jobbpass med hänvisning att jag ska ha semester. Det var ju bara bensinpumpen. Tidigt i morse vaknar Carl med feber och förkylning. Jag tänker att han har en dag på sig i bilen att ta det lugnt, vi kommer ju inte vara ute och springa utan åker för att fiska och meditera. Typ. Han säger själv också efter att ha fått hostmedicin att han mår bra och febern försvinner på förmiddagen av sig själv. Då ringer de från verkstan, att bilen inte startar trots att de bytt delen. Våra förhoppningar grusades lite men ett visst hopp fanns kvar. Då ringer de igen – nu är det säkert att det är styrboxen. Dyrt att laga. Ingen idé. Hoppet dör. Fan. Ingen semester det här året.

Vi har massor med projekt att ta tag i och Zigge Bus kommer nästa vecka – men alltså… lite trist är det, Trots allt. Men som sagt, kanske var det något som gjorde att vi inte skulle iväg helt enkelt. Som Ahmed sa, ”kanske hade vi kört ihjäl oss på vägen upp eller något, det var kanske meningen att något skulle stoppa oss”.

Ja, jag vet inte. Jag vet dock att jag gärna suttit i Offerdal nu istället för på vår altan 😦

Amie
Det mesta handlar om hästar just nu i vår familj. Är det inte Starstable så är det repaint av mina gamla leksakshästar. Det här var Brunte, numer Bethoven. Amanda gjorde faktiskt sin första repaint riktigt bra – han vann en fotoshow här om dagen för henne (jag visste inte ens att man kunde tävla i sådant, men är glad att Amanda har hittat en hobby som gör att hon faktiskt sitter still). 
Astrid
Som vanligt har det blivit en del skog hemma för oss. Här såg vi faktiskt en tjädertupp på försommaren. Vad stora det är :-O

Beatrice

Cecilia
Gimmen har hittills blivit enda badet i sommar. Ensamma var vi också på skogsstranden. Jag har inte varit här sedan långt innan min pappa gick bort. När jag var liten var vi där varje kväll och tog ett dopp typ. Vi älskade Gimmen. Det är en väldigt nostalgisk plats för mig. 

ElinHanna

Hillevi Patagonien
Och snart kommer han då, lillemannen. Vi längtar. De blir ett bra par, han och Amanda (ja, jag vet att man inte ska rida utan hjälm, det var farfar som slängde upp henne ett varv runt paddocken, Ahmed gick bredvid för att ta av henne om något skulle hända). 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s