Varför Fifty Shades Of Grey är dynga…

Jo. Sist på bollen igen. Jag vet. Vi såg denna film igår. Hade inga förväntningar även om jag läst kritiken och diskussionerna om den. Och ärligt talat – vilken dynga. Förutom det faktum att filmen ärligt talat var rätt händelselös och långtråkig, måste det vara den värsta dyngan jag sett. Helt allvarligt – jag kan inte förstå hur man kan höja den här filmen till skyarna.

Ahmed gav upp i mitten av filmen. ”Hon borde stå upp för sig själv och inse att det är en psykopat” muttrade han. Och jag håller med. Och ändå – det finns folk som menar att det är romantiskt – sex – att hon sätter ner foten etc etc. Men alltså – gör hon det? Hon hatar det han gör, hon hatar att bli slagen, förnedrad och så vidare men går med på det ändå – förblindad av kärlek låter hon honom misshandla henne både fysiskt och psykiskt och våldta henne och utöva annan form av otrevligheter så som kontrollering och stalking av henne. Nä. Kärlek är det inte. Bara ett förbannat destruktivt förhållande där man ska dansa efter hans pipa. Och hon gör det. För att hon är sååå kääär i honom. Hur kan man höja den här skiten till skyarna?

Folk får göra vad de vill i sovrummet, så länge båda njuter och är med på det. Här har vi en psykopat till RIK man som virar en blyg oskuld runt sitt finger som absolut inte, vad man kan se i filmen, är med på det men gör det ändå förblindad av kärlek. På riktigt liksom…

Det här skrämmer mig så in i helvete. Jag har nu, sist på bollen, jag vet, sett två filmserier i rad där man tycker det är helt ok att mannen kontrollerar och stalkar kvinnan var hon än går och bestämmer över henne. Jag har en dotter. Det är inte ok någonstans att hon ska växa upp i ett samhälle som tycker det är schysst, så länge mannen är vit och västerländsk förstås…

Som sagt, jag fattar inte hur man inte ser det här problemet med dessa filmer (50 shades och Twilight)… Utan hyllar de med mängder av kvinnor som tycker det är fantastiskt romantiska historier…

Men… Byt ut den rika, unga, snygga affärsmannen Mr Grey till en arabisk eller kanske afghansk kille så hade troligen inte någon jublat över filmen, då hade människor pratat om den som det den faktiskt är – nämligen en film som handlar om kontrollbehov från en svartsjuk psykopat av en ung, blåögd kvinna. Kan lova er, det hade inte varit det minsta positiva responser.

Men nu är det ju inte så. Nu är det en vit man med en tråkig barndom som bara vill ha lite roligt i sängen. Alla vi kvinnor borde ha en man som Mr Grey, eller?!

crazy-love

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s