Nya livet som ponnyförälder…

…är något stressigt måste jag säga och ponnyn är inte ens hemma ännu. Pass (nä, han hade inget, veterinären chippade honom förra veckan, men vi har lämnat papperen för pass nu) är en självklarhet såklart. Vaccination är bokad, första blir nere i Karlshamn, andra kommer att bli när han kommer hem. Stallplats är så gott som fixad, det blir troligen hos Amandas kompisar. Då kan vi även få lite ridhjälp och tävlingshjälp om det finns intresse av Amandas kompis syster, det fanns i min hjärna ändå. Jag är inte så benägen att hävda mitt är mitt och så, i första hand ska det vara roligt att ha ponny och jag tror att det blir roligare för barnen att ha ponny om de delar intresset med sina kompisar.

Det blir långt att åka varje dag men vi har nog igen det tror jag. Dels att Amanda kommer att vilja vara i stallet, dels hjälpen. Min plan är att ta ponnyn själv ett par dagar i veckan i körning, få kompisen att rida en eller ett par dagar och så låta Amanda och Carl få rida tre-fyra dagar. Tror de  kanske tröttnar annars när det blir mörkt och kallt på vintern. Sedan är det mätintyg för att kunna tävla i vår, men det väntar vi med till efter nyår, eftersom han är sju då och ska slutmätas.

Sedan utrustning – vad fasiken ska en sådan här ponny ha för utrustning? Har skickat Daniels syster att ordna med det, får se vad hon kommer hem med. En gammal ponnyrockard är inköpt för körning, nu letar jag efter en riktigt billig sele. Skulle gärna vilja köpa en kitty ponnysadel till Carl också, inbillar mig att han får jobba mer i balansen med en sådan. Någon som vet var man får tag i det?

Nåväl, Zigge är riden idag i alla fall och det gick bra. Har inte pratat med Therese än men Daniel sa att det inte varit några problem. Han är löshoppad också och det gick tydligen också bra. Just det där är så viktigt, att han lär sig jobba ordentligt utan ryttare. Löshoppning, tömkörning och lite ridning. Therese är ju rätt lång för en B-ponny, så det är inte fråga om några långa pass utan skritt, trav, galopp och ryggning, flytta för skänkel och så och förhoppningsvis ut i skogen lite. Runt 10-15 minuter per dag är väl meningen. Vi vill ju vara rädd om ponnyn så han tycker det är roligt. Nåväl, tror det blir bra. Han verkar i alla fall kommit till ro lite.

19956163_1934120686877365_7745796997155963940_o

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s