Fem måsten att besöka om du är hästälskare i Sverige.

Det fanns en period när jag lade min ledighet till diverse hästgrejer runt om i Sverige. Och, faktiskt – Sverige har ett fantastiskt utbud av hästevenemang. Här är fem tips för dig som bara vill njuta av fin hästar, en god öl och häftiga tävlingar.

Elitloppet – försommaren kickar igång med det absolut största travevenemanget under året. Elitloppet har dragit storpublik i många år och bortsett från att alla som räknas är där – är det också hopp och drömmar om att bli rik och fylla som gäller. 30000 människor samlas för att se de bästa hästarna i världen slåss om några miljoner i prispengar.

Svenskt Grand National – ta picknick korgen och sätt er på österängarna. Titta på det bästa Sverige har över hinder, inom ponnygalopp, arabhästgalopp och amatörryttare. Allt i en mysig inramning.

RidtravarRiks – Jag jobbar med detta under kommande helg och ser fram emot det. Jag hinner inte alltid åka dit, och tävlingarna är på relativt låg nivå, men tävlingarna har nog de trevligaste ryttarna i hela Sverige. Här tävlar man inte mot varandra, utan rider för att det är roligt och alla får vara med. Dessutom är det otroligt att se förvandlingen av hästar som inte egentligen är avlade för ridtävlingar. Duktiga ryttare, helt enkelt.

18700631_1909417312681036_3994129497547378868_o

Falsterbo Horse Show – Det bästa vi har i Sverige hästmässigt under sommaren på Sveriges sydligaste udde. Det fantastiska med denna tävling tycker jag själv är att man kommer så nära tävlingsryttarna, det är inga problem att fotografera världsryttare på framridningen. Det är heller inga problem att få plats att se även om man inte har läktarplats.

10537173_10153036494427509_415194690211229478_n

Derbyt – I augusti går svenskt travderby. Alltid på Jägersro. Alltid med en skön inramning. Alltid med fest. Rent spontant – bättre än elitloppet om man vill njuta av god travsport (för övrigt är även Åbergs ett fantastiskt ställe att tillbringa en kväll på om man är sugen på travsport).

afghanistan-60649_960_720

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s