Vi blir ponnyföräldrar…

Vi har letat och letat och letat efter en billig ponny till ungarna. Antingen får man då ta en väldigt gammal ponny, eller en ung ponny som inte gjort något. Eftersom både jag och barnens pappa har vana av hästar valde vi en ponny som inte gjort något. Trots det har vi fått leta i ett år. Och nu ser det ut som att vi har hittat Ponnyn med stort P.

Zigge är född 2011 och 122 cm i mankhöjd. Han är oinriden men är van att man sitter på honom då sonen hos nuvarande ägare åkt på honom ibland. Det blir en utmaning. Amanda och Carl rider båda på ridskola, Amanda två-tre gånger i veckan och Carl en gång, och de får de fortsätta med. Det är mest Amanda som har intresset. Zigge i sig kommer att få åka direkt till Daniels syster i Blekinge och bli inriden och utbildad. Under juli och halva augusti är meningen att han ska bli styrbar, kunna alla gångarter, bli löshoppad och kanske hoppad under ryttare om det hinns med och dessutom tömkörd. När han kommer hem kommer han att ridas lättare av barnen, bli utbildad i körning och dessutom hoppas jag hitta någon lätt och duktig person som kan hjälpa till att utbilda honom lite mer intensivt.

Sedan får vi se. Om Amandas intresse håller i sig är ju Zigge perfekt. Från nästa år får Amanda tävla, och Zigge blir sju år och kan gå ungponnyklasser ett tag. Meningen var egentligen att vi skulle hitta en före detta travare som höll ponnymått som Amanda skulle kunna rida och dela med mig, men vi har inte hittat något. Jag tror ändå det här blir bättre. Amanda kan i lugn och ro lära sig rida och se om hon vill fortsätta träna och tävla, när hon blir 13 och inte får tävla B-ponny längre är Zigge bara 12 år, en lätt ålder att sälja en ponny i och vi kan fortsätta leta efter en travare som är D-ponny i lugn och ro.

Det här är en stor uppoffring för mig. Inget jobba utomlands de närmsta åren, inte så mycket resande. Och så vidare. Men jag hoppas och tror att de blir bra ändå. Och resa, det kanske jag ska göra ändå. Jag bestämde mig igår att jag kommer att satsa på journalistiken i höst. Som frilans och på den här bloggen. Den går bra nu, flera hundra läsare i veckan. Jag inbillar mig att är man envis kan man satsa både på sig själv och sina barn. Så så får det bli.

DSC_0277

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s