Tunisien SPA – med saltvatten.

Tunisien är välkänt för sitt Thalassotherapy – det vill säga användning av saltvatten (havsvatten) i terapin (vanligt SPA är med sötvatten för det mesta). Man leder vattnet långt utifrån havs, det får inte vara från stranden, i rör för att få det bästa vattnet och det sägs vara mycket välgörande för kropp, själ och porer.

Vi bode ju på Mövenpick Sea Spa and Resort under vår vistelse och fick genomgå flera SPA behandlingar. Jag genomgick först Hammam, så kallade turkiskt bad, vilket var fruktansvärt varmt, jag trodde faktiskt jag skulle dö av värmeslag, blev skrubbad över hela kroppen med den speciella leran som man kan köpa här och som är vanligt använd i Mellanöstern. Sedan fick jag en helkroppsmassage. För den som vill ha terapi med sin partner har man också särskilda parrum, det är nästan så jag skulle kunna tänka mig att resa hit med min man 🙂

Man kan säga så här: Min kropp behövde det här. Jag lägger inga pengar på SPA, och lär nog heller inte göra det igen, men kroppen, absolut. Den kändes otroligt fräsch efteråt.

På hotellet fanns en uppvärmd saltvattenpool också, vilket var skönt att bada i för kroppen, dessutom fanns det ett flertal bubbelpooler i den vanliga poolen.

Hotellet förresten. Vilket hotell vi bodde på. Trevlig personal, fantastisk mat, häftiga pooler och nära till stranden. Kanske passar bättre för business och ensamresenärer dock än för barnfamiljer, trots det var det många barnfamiljer också där, men reser jag med mina barn är det nog ett hotell med aquapark som gäller.

18700631_1909417312681036_3994129497547378868_oafghanistan-60649_960_720DSC_0024

Maten kommer i ett eget inlägg längre fram…

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s