Pressresa dag 4; Hammamet och vinprovning

Halva grejen med att skriva denna sammanfattning är att inte skriva för mycket utan försöka att helt enkelt sammanfatta det kortaste och sedan gå in lite mer exklusivt på det som kan sägas om varje inlägg.

I söndags tog vi en runda på Sousses stad (vacker plats) för att sedan resa till Hammamet och äta lunch. Som vanligt en faboulus lunch och Hammamet verkar också vara en riktigt trevlig plats. Enligt min man, som bott i Hammamet, den bästa när det kommer till turism. Hur partisk han är vet jag dock inte.

I Hammamet gick vi runt i gamla staden, ner till stranden och tog lite kort. Alldeles för kort tid där om ni frågar mig men med all säkerhet kommer vi tillbaka.

Sedan blev det bilfärd till en vingård, vilket jag verkligen såg fram emot och jag blev inte heller besviken. Vill inte skriva för mycket om det här heller då det kommer ett helt eget inlägg om det, vi fick i alla fall prova lite viner och deras röda viner smakar helt otroligt, om allt i Tunisien är influerat av Frankrike så gäller det definitivt inte vinerna, vilket jag tycker är bra då jag har svårt med de franska rödvinerna. Dessa var fruktiga, som italienska amaroneviner ungefär. Bra viner, tyvärr finns de inte på systembolaget. Vi fick välja en flaska var för att vi varit där, jag valde en flaska med Rosé som jag tyckte mycket om, men jag kommer inte behålla den själv utan ge den till en kollega som alltid ställer upp när man behöver hjälp.

10537173_10153036494427509_415194690211229478_n18700631_1909417312681036_3994129497547378868_o

När vi var färdiga på vingården blev det att åka in till Tunis där vi tillbringade två nätter på Africa Hotel, ett affärshotell som ligger mitt efter Tunis paradgata. Kvällen blev med hyfsat tidig, vid kvart över tio sov jag, om än långt ifrån lika bra som jag gjorde på Mövenpick Hotel.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s