Pressresa Tunisien dag 3; Aktiviteter i mängder.

Okej. Morgonen började på Mövenpick Resort and Marine och deras SPA. Mina egna preferenser när det kommer till SPA är inte särskilt stora – jag hatar när människor tar på mig. Så blev det också i det turkiska badet när jag blev skrubbad över hela – läs hela – kroppen. Varje vrå. Hua. Tycker inte riktigt om när okända människor tar på mig, hatar att bada bastu dessutom och det här var hundra gånger varmare. Tänk er Martin Melin i Robinson när han ska få massage och massören börjar dra i snorren. Typ samma känsla liksom. Efter det badet blev det en helkroppsmassage. Det tog ungefär två och en halv timme, sedan var det klart. Och jo, det var ju skönt. Jag kände mig otroligt ren, massagen var skön. Det är ju lite så när man är småbarnsförälder, eller ja, förälder överhuvudtaget, man har inte riktigt tid och råd att lägga dyra behandlingar på sig själv. Så oavsett vad jag tyckte om det – så uppskattade min kropp det väldigt.

Det speciella med just det här SPAet, är att det är ett så kallat Thalasso theraphy eftersom det är saltvatten som används som tas långt utifrån havet och som då ska ha särskilt goda egenskaper på kroppen.

10537173_10153036494427509_415194690211229478_n

Efter SPAet åt vi lunch på golfbanan och provade därefter att spela golf. Jag kommer säkert att återkomma till det också, golfturism har varit ganska stort i Tunisien. Jag spelade inte särskilt mycket, men Juha som tydligen spelar rätt mycket var nöjd med banan.

18700631_1909417312681036_3994129497547378868_oafghanistan-60649_960_720

Jag begav mig istället till Ekiclub, för självklart måste jag passa på att besöka ett stall i Tunisien och gärna ta en ridtur. Jag rider så himla sällan nu, men jag vill så gärna hålla igång intresset. Nåväl. Blev mottagen med öppna armar på ridskolan som har ett 70-tal ryttare som rider i veckan och alla faciliteter, närhet till strand, terrängbana, ridbana, galoppbana, hagar…. U name it. Fick en skön ridtur på en vacker häst, från Frankrike förstås som allt annat i Tunisien.

Blev kvar där hela eftermiddagen och kvällen avslutades med en middag med hotellmanagern med fantastiskt vin och bra diskussioner.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s