Hur kan man riskera livet för något som man hatar frivilligt??

Som en älskare av olika kulturer ingår det förstås att titta på Eurovision. Även Ahmed tittade på det här igår och vi kom fram till att vi nog vuxit ifrån denna tävling. Inget bidrag stack väl ut egentligen och vinnaren – Portugal – var ett sömnpiller. För mig liknade denna sång inget annat än filmmusik i någon gammal tecknad disneyfilm från 30-talet.

Jag förstår inte hur sångaren kunde vara så stor favorit hos publik och jury. Jag förstår ännu mindre hur han kan vara med i Eurovision överhuvudtaget. Han ska ju då alltså vara hjärtsjuk och så illa däran att han flögs in till Kiev dagen innan för att inte stressa i onödan. Och – han hatar Eurovision enligt egen utsago i en intervju. Sååå. Killen hatar eurovision och är dessutom så sjuk att han riskerar att koola av av eurovision. Min enda fråga, om det här nu stämmer, WHY? Varför ens vara med och riskera livet för något man hatar? Helt sanslöst… Men han fick sina sympatipoäng och det räckte till seger. Grattis Portugal till första segern i historien. Jag hade ingen favorit, tyckte det överlag var kassa bidrag i år.

Idag har varit en lugn dag, Ahmed sover fortfarande (satt vaken och införde ett nytt system på en av de sidor han är ansvarig för på internet) och jag har varit seg hela dagen. Vi var en sväng till Hedemora igår också, handlade saker inför Ramadan. fem kilo kött, en massa dricka och världen godaste granatäppeljuce är inhandlat nu. Ramadan är en dyr månad. Den 26 drar det igång.

10537173_10153036494427509_415194690211229478_n

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s