Gamla bilar…

Vi behöver en till bil. En liten pendlarbil som fungerar att pendla 7-8 mil om dagen då jag kommer göra några pass på annan ort under sommaren och Ahmed helt omöjligt kan köra mig dit då även det är ett boende med dygnsjobb. Sa här om dagen till Ahmed att… Vi behöver en till bil. Egentligen finns inga pengar att handla en till bil för, men sagt och gjort. Tittade ut några på blocket och tänkte titta på dem under gårdagen efter jag gått av jobbet.

Det blev inte så. Vår bil beslutade sig för att dö under gårdagen. Att köpa två bilar finns inte en chans att vi har möjlighet till. Som tur är fick vi hjälp av grannen att dra igång den, han är kunnig han, och jag fick också låna kollegans bil hem från jobbet så jag slapp gå hem. Nåväl. Efter mycket funderande kom vi fram till att det är startmotorn som är slut. Död. Finito. Bilen funkar idag, men vi får ställa den i backen och starta igång den för att köra. Med andra ord, barnen kommer till dagis och skola men inte mycket mer. Vi var in på närmaste verkstaden och han sa att han byter den på en timme imorgon. Jag hoppas verkligen att han gör det och att det inte blir superdyrt. Vi passade också på att dra dit vår opel, tänkte att han får titta på den och annars ta reservdelarna av den. På den är den kopplingen som är död och vi har fått prisförslag på allt mellan 10-20.000 för att laga den. Naturligtvis inte värt det på en gammal Opel som jag köpte för två och ett halvt år sedan och kört två varv runt jorden med. Nu hade dock gubben tittat på den och ringde och gav ett förslag på 5-6.000. Stämmer det är det kanske värt i alla fall att rusta upp den för det är en bil som fungerar om än lite rostig just nu då den stått under vintern.

Det där med gamla bilar, helt sanslöst vad svårt det är att göra en bra bilaffär. Jag är väl ändå ganska nöjd med min opel, har ju slitit hårt på den och den hade gått 20 när jag köpte den, men det är klart, en ny bil hade varit vettigare.

Så idag har vi varit hemma. Jag är DUNDERförkyld verkligen. Men jag tror det är allergi, mycket pollen i luften. Ska ta en atarax när jag somnar ikväll och hoppas att det blir bättre. Har i alla fall städat idag. Det är inte lång tid tills ramadan börjar och förberedelserna är i full gång. För Ahmed är ramadan ungefär som den värsta julstressen för den som får hela släkten till huset. Han putsar och skurar och fejar och donar. Han tycker det är bra att jag ska iväg för han anser att han ändå måste göra om min städning om jag städar. Det räcker liksom inte att dammsuga för honom, det ska helst bonas också och skuras med tandborste inför ramadan typ. Nåväl, huset blir ju genomstädat i alla fall. 60 dagar innan ramadan dricker han inte heller alkohol. Egentligen är det alltid haram att dricka alkohol i den muslimska kulturen, men det har inte mannen riktigt anammat, däremot måste kroppen vara helt, helt ren från alkohol innan ramadan drar igång och därför dricker han inte på två månader innan. Inte mig emot egentligen, tycker det är rätt skönt att slippa alkoholen i huset, även om jag själv får göra som jag vill är det inte lika intressant att dricka vin eller öl ensam, så är det ju. Däremot ska jag passa på att njuta av lite vin nu när jag åker till Tunisien, och några öl av det lokale ölet. Tunisien ska tydligen ha väldigt bra öl efter en googling, så jag ser fram emot det.

Nu blir det dock att sova. Otroligt sliten och ser inte så bra på ögonen. Imorgon ska jag försöka skriva min sluttenta i interkultur. Jag ska sammankoppla mötet med Ahmed med de teorier som finns inom interkultur. Jag ska lägga ut det här sedan 🙂

Idag har vi njutit av god mat förresten. Paellaliknande pasta, bortsett från att det inte är lagat över öppen eld då. Det tar vi nästa gång.

DSC_0277

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s