Tunisien, here we come…

Ibland går det fort. Tack vare nätverket Svenska resebloggar fick jag möjlighet att åka iväg på en pressresa. Det var Lina på liniztravel som fick erbjudandet först, men hon kunde inte resa och lade därför ut erbjudandet i den nätverket för bloggarna. Det var ganska kort om tid, men eftersom det var svalt intresse från resten av bloggarna, jag är inriktad på just MENA och dessutom kan skriva en hel del till menatidningen.se  kände jag att jag måste skicka ett mail och få mer information. Det dröjde en timme och sedan fick jag svar av den ansvariga på Tunisiens turistbyrå. Nu är det bokat och det ska bli jättespännande.

Det är fyra journalister som åker och det är fullspäckat schema som gäller. Vi kommer till Tunis den 18 maj med Air France som avgår från Stockholm vid klockan 06 på morgonen (tror jag slaggar på Arlanda den här gången faktiskt). Äter lunch i Sid Bou Said som, i alla fall på papperet, ser helt otroligt vackert ut.

Astrid

Sedan åker vi till staden Sousse, av bilderna att döma ytterligare en fantastisk stad att besöka,  där vi äter middag och inkvarteras på ett hotell. På fredag morgon är det dags att besöka staden Kairouan. Först att se Coliseum of el Jem, av bilderna att döma verkar det som att det här är Tunisiens svar på Colosseum i Rom? En snabb googling visar också att den här byggnaden är uppförd under Romarikets era, och att det fortfarande pågår teater och shower på denna arena.

Amie
Foto; By Averater (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)%5D, via Wikimedia Commons
Därefter blir det rundvandring i Kairouan, en stad som ligger på UNESCOS världsarvslista för dess historia.

Söndagen börjar med Sousses stränder och Medina och på eftermiddagen finns det fria val, antingen besök på ett av de ledande SPAna i Tunisien, egna aktiviteter eller en golfrunda. Jag hoppas på en ridtur faktiskt, alternativt så får det nog bli en slappareftermiddag vid havet, om jag inte kan sälja in något ridreportage.

Söndagen börjar med en resa till Hammamet där vi bland annat kommer att få gå på Nordafrikansk vinprovning, det ska bli otroligt spännande på alla sätt, framförallt för att Tunisien har vunnit flera priser för sitt vin trots att det är ett muslimskt land. Även Hammamet ser på de bilder som finns på google ut att vara en väldigt fin stad. Natten till måndagen tillbringas i Tunis och under måndag är det Tunis som gäller med de turistattraktioner som ligger där.

Sedan hem på tisdagen. Jag ser så fram emot det här. Tror verkligen det blir en spännande resa. Ska sedan jobba dubbelt hela sommaren, så jag kommer att behöva det här kan jag säga. Det är Tunisiska turistkontoret som handhar och som bjuder på resan, det är vanligt att länder gör det för att öka turism. Samtidigt finns det inga motkrav, men man ska veta att de kommer att vara måna om att visa det bästa av sitt land för att man ska skriva positivt om dem. Det märks också – vi har fått en del papper som ska sändas in för att få pressleg och sådana grejer. Det ska bli otroligt spännande att se vad det bjuds på för hotell under trippen, det kommer mer information om det senare.

DSC_0275

Som vanligt blir det försök till blogg här, men troligen från Ipaden och sedan blir det inlägg när jag kommer hem istället. Häng med.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s