Praktik i Uganda till hösten?

Som de flesta vet sitter jag som administratör i organisationen Kids of Ugandas styrelse. Det är på många sätt en spännande organisation som är otroligt välstädad med en styrelse med oerhörd kompetens (och så är de väldigt trevliga också, men det är en annan femma).

Just nu har vi annonser ute på att vi söker praktikanter till hösten, dock få ansökningar så här långt. Några riktiga krav finns inte, men det är säkert bra att ha någon form av socionomutbildning, internationella relationer, journalist, media etc beroende vilken av praktikplatserna man väljer att söka.

Hade jag inte varit engagerad i styrelsen, haft relativt små barn fortfarande och behövt bli vuxen hade jag definitivt sökt denna praktik. En liten, välskött organisation på alla sätt och vis. Målen går helt i linje med dagens globala värld också, hjälp till självhjälp är mer långsiktigt än att ge bidrag för stunden. Allt har en tanke bakom i den här organisationen och det gillar jag. Tyvärr är det kanske så att organisationen drunknar bland alla stora NGO´s vilket märks på bland annat ansökningarna till praktikplatserna.

KoU´s center ligger idag i Bubulo i östra Uganda och vi söker två praktikanter som är på plats men även en med marknadsföringsinriktning som är på plats i Sverige. Något för dig? Läs då annonsen på bloggen på hemsidan. 

Foto; Kids of Uganda (Bubulo i östra Uganda)

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s