Resetips för oss som har liten budget, del 1; Allmänna tips som är bra att ha…

Alla som känner mig vet vad otroligt kraschat liv jag hade när mitt ex och jag gick skilda världar. Ekonomi, psyke, fysiskt. Ja allt. Jag har lyckats repa mig, och gjort det ganska bra om jag får säga det själv, men min budget för resor är fortfarande inte särskilt bra. Här kommer några allmänna tips för att komma undan lite billigare.

  1. Använd Ryan Air. Jag åker mest med Nowegian och Ryan Air och tycker just Ryan Air är underskattat. Har aldrig haft problem att komma dit jag ska och man får med sig mycket om man packar kabinväskan rätt.
  2. Stanna där flyget stannar. Barcelona i all ära. Men Girona funkar om man vill komma iväg och lapa sol, byarna i närheten bjuder på bra badmöjligheter och det finns en del sevärdheter. Det är trots allt 12 mil och dyra bussar till Barcelona. Samma med London. Jag älskar London, men hästintresserad som jag är är Newmarket (nedan) med alla dess galoppbanor och vackra fullblod definitivt ett must c vilket gör att det besparar mig resan till London. DSC_0275
  3. Var med i tävlingar på internet som verkar seriösa. Ja. Lite spam får man ta. Skaffa ett kontantkort till mobilen som du anger så telefonförsäljarna ringer dit. Själv vann vi en resa till London förra året i dessa.
  4. Extraerbjudanden. Finns gott om dem. Turkiet är experter att erbjuda billiga rundresor där staten har gått in och sponsrat turism. Det gäller att veta vilka premisser som gäller dock och ha skinn på näsan då man ofta kör förbi matt- och smyckestillverkare för att försöka sälja, men de jag känner som åkt på sådana här resor har varit med på premisserna och varit nöjda. Här finns till exempel en resa med Detour till Kappakdokien, där man kan komma undan med 1400 kronor (läs dock villkoren). Sedan om man vill gynna Turkiet får var och en ta ställning till själv. Personligen har jag inga problem att resa till liknande länder eftersom jag ändå hoppas att lokalbefolkningen behöver mina pengar, men var och en får ta ställning till det själv såklart.
  5. Öst. Jag säger bara. Öst. Östeuropa är hippt och många av de vänner jag pratat med säger att det är de bästa resor de gjort. Billigt att flyga dit med till exempel Wizz och billigt att vara där och FANTASTISK natur. Rumänien är ett av de länder jag verkligen vill besöka kommande år.

Sedan kommer några självklara tips:

  1. Sök Överallt på Skyscanner. Ett utmärkt sätt att hitta billigaste resmål.
  2. Boka en och en halv månad i förväg. Min erfarenhet är att det alltid är billigast att boka en och en halv månad i förväg med de flesta flygbolag.
  3. Åk inte under lov.
  4. Åk när det inte är säsong. Svårt om man vill bada. Men när det inte går att bada på till exempel Malta går det utmärkt att vandra. Och förresten – just Malta fungerar utmärkt att bada på fram till november. Åk dit i oktober så har du både stränder för dig själv men får också normalt sett ett otroligt bra pris på både flyg och boende.
DSC_0275
Malta – ett av många resmål med en lång säsong vilket gör det billigt att resa i slutet av säsongen. 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s