Jag har haft privilegiet att få se så många…

…underbara soluppgångar sedan jag fick barn. I början var det ju matning varje soluppgång, men faktum är att mina barn aldrig sovit bra, speciellt Carl, det börjar bli slitsamt nu. I natt kom han upp vid halv fem, sedan var det kört att sova för mig. Gick upp, fotograferade månen och tog en kopp cappuccino. Satte mig med en skolbok medans det blev ljus ute. Sommaren är bra i Sverige, men ljuset är ofta en nackdel. Och snart börjar ramadan också. Ska bli skönt när ramadan blir i december kan jag säga… Någonstans börjar jag fundera hur jag orkar. Men det är väl just för att barnen inte sover och därmed jag sover så dåligt som jag har möjlighet att klara studierna, men tufft är det. Ofta funkar det på förmiddagen, sedan går jag in i väggen på eftermiddagen.

Nu är jag snart klar, kommer att läsa antingen mänskliga rättigheter eller färdigt min internationella relationer examen i höst, men räknar med inte så tung arbetsbörda på den. Jag har börjat kolla marknaden och söka lite jobb och har fått komma på intervju till både migrationsverket, skatteverket, hvb-hem och som lärare på SFI. Jag har ju jobb över sommaren där jag jobbar nu och jag vill ju gärna vara där, men det känns ändå skönt att jag inte verkar bli utan jobb eftersom det är nedskärningar på gång. Snarare tvärtom, har nog valt en utbildning som verkar intressant i en arbetsgivares ögon. Och det är klart, det gör att man orkar lite mer. Snart klart nu.

Min födelsedag idag. Carl hade klistrat två snäckor på ett papper på förskolan som han gav mig i present. Amanda kom med några fina teckningar och en liten prylhylla i kartong som hon gjort. Ahmed har köpt några otroligt tunga och dyra silversmycken, bland annat en dalahäst och en bok om photoshop som jag börjat med på senare tid men aldrig hinner lära mig ordentligt. Han vet vad hans fru går igång på helt klart 🙂 Till det fick jag erbjudande om jobbet på SFI, utan att ha varit på intervju till och med, ska dit imorgon och då får vi väl se om jag kan ta det, är det som i vår kommun är det tre timmar per dag och jag kan ju inte sitta och pendla 10 mil om dagen för tre timmars jobb så vi får se. Och så klarade jag sista tentan i arabiska. Vilket gjorde att jag klarade kursen. Oklart dock om det blev G eller VG. Bra dag med andra ord 🙂

DSC_0275

Carl var förresten rolig igår. Försökte övertala honom att pröva att lära sig cykla, något han vägrar.

”Cykla är inte viktigt mamma. Att ha en hjärna är viktigt. Och ett hjärta. Annars är man död. Så det är viktiga grejer. Inte att cykla:”

Vågar inte tänka på kommande diskussioner om läxläsning i framtiden… Men han har ju så rätt, min lilla sexåring…

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s