Terrorn har slagit till. Eller?

Folk ifrågasätter ofta mina resor.

”Men, vågar du verkligen resa dit?” Har de frågat både när jag rest till Palestina/Israel och till Kairo, och det lär säkert bli samma om jag reser till Turkiet i höst vilket är planen. Jag svarar alltid att man kan vara på fel plats vid fel tillfälle överallt i världen och att jag är betydligt tryggare i dessa länder, där jag ändå har riskzonsantennerna ute på ett helt annat sätt, än vad jag har i storstäder i Europa där, potentiellt sett hela Europas större städer ligger under terrorhot.

För min del, och för de flesta andras, var det nog ingen riktig förvåning att det här hände.  I en global värld ökar naturligtvis risken för terrorbrott, men ändå känner jag att vi kom lindrigt undan. Jag försökte förklara för A varför svenskar är arga och rädda, han, och många av de som jag jobbar med höjer inte på ögonen. De är vana. A får rapporter om IS påfund, ofta med betydligt flera döda, hemifrån flera gånger i veckan. Det är det här han och många andra valt att lämna landet för. Vi kom lindrigt undan. Den här gången.

Vad som dock måste ses som en ljusglimt är hur polisen fungerade. Jag är inte längre något fan av vår regering, det är inte min regering efter hur de behandlar människor som faktiskt flyr från det här. MEN något rätt har de gjort. Polisen fungerade på bästa sätt, både Löven och inrikesminister var lugna och konkreta. Det ska de ha eloge för.

I samband med attacken visade också några av mina vänner sig från sin rätta sida. De ryker från vänlistan nu. Vill de följa mig har jag både blogg och instagram. Jag har min facebook för människor jag tycker om. Det blir så personligt för mig som är gift med en muslim när man tio minuter efter ett terrordåd använder det för sin egen personliga agenda och häller skit över alla muslimer på denna jord. ”Jag är gift med en muslim” brukar jag säga. ”Ja”, svarar de. ”Men jag menar inte Ahmed, han är säkert ok”. Tja, Ahmed är man och muslim han också. Och ja, han är ok. Vilket såklart de flesta är.

Man kan aldrig någonsin försvara terrorister, men man måste alltid försvara de människor som flyr från dem. 

DSC_0275DSC_0277

 

 

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s