Fantastiska restauranger i Betlehem.

Det måste jag berätta om, avslutningskvällen när jag studerade här tillbringades i The Tent i området Shepards Field i norra Betlehem. En fantastisk restaurang som jag verkligen vill rekommendera. Den här resan åt vi återigen där. Vi beställde in lite vegansk mat, hallumi och små rätter som är väldigt vanligt att äta tillsammans med bröd. Utsikten är, som ofta i det här landet, magnifik.

Bilder från The Tent:

Appropå fantastisk utsikt. I lördags kväll åkte vi till Hors Jasmin som ligger åt det andra hållet. Här äter man ute, det finns inga menyer, men dock väldigt god mat. Jag provade kanin, vilket var något helt annat än den jag ätit på Malta, otroligt bra kanin vilket även de andra köttätarna instämde i. Hors Jasmin ser inte mycket ut för världen på bilderna, men solnedgången var magisk, även om det faktiskt, ärligt talat, var skitkallt att sitta där just den här kvällen. Man gör sin egen alkohol på mandlar också, bara en sådan sak liksom. Det smakade visserligen skit enligt de som vågade dricka den. Själv föredrog jag det goda palestinska ölet Taybeh.

DSC_0275DSC_0277DSC_0285DSC_0289DSC_0335

Det här är hyfsat populära matställen i Betlehem och det kostar nog ungefär som i Sverige att äta på dem. Vill man äta billigt är det falafel som man äter, vilket man kan få riktigt, riktit billigt på både restauranger och i gatukök.

DSC_0285

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s