Hemma från kryssningen…

Vi har haft det bra. Eller, som ni vet, vi kom inte hem i ett stycke. Fast det vet ni ju. Konstigt det där… Så fort det händer något negativt höjs besöksfrekvensen på bloggen nästan 100%. Det är precis som att ni bara sitter och väntar på att det ska gå åt helvete så ni kan säga ”vad var det jag sa, det höll inte” mellan mig och Ahmed

Nåväl, här kommer min version av vad som hände, och det finns ju tre versioner. Vi hade trevligt, fram till midnatt när jag lade barnen. Tills dess hade vi druckit en öl vid middagen, så det där med att barnen har sett tillräckligt kan man hålla inne med, då kan man nog inte ta med barnen på kryssning alls eftersom det fanns många andra som var där utan barn och ranglade vid midnatt. En öl tycker jag det inte är någon big deal om föräldrarna tar vid maten. Jag gick och lade barnen och gick sedan tillbaka till Ahmed. Vi körde ”varannan barncheck”, det vill säga en drink och barncheck fram till kvart över tre då jag gick och lade mig på riktigt. Fram tills dess var det helt lugnt och vi hade väl druckit ett par drinkar men både jag och Ahmed var städade eftersom vi skulle upp och bada på morgonen och det dessutom är känt att dessa kryssningsfartyg blandar ut drinkar och öl med vatten, jag tror jag sammanlagt drack någon öl och två drinkar under kvällen och jag kände inte av det alls så ingen av oss var fulla eftersom vi sällan dricker alls när barnen är hemma eller med ute och någon (i det här fallet båda eftersom vi var på kryssning för barnens skull) alltid har fullt ansvar över barnen. Ahmed skulle dricka upp sin sista öl och därefter komma tillbaka till hytten.

Vid halv sex vaknade jag, då var sängen fortfarande tom. Vis av erfarenhet gick jag upp och ett varv runt båten. Ingen var dock vaken, jag funderade ett tag på att kolla om vakterna hade sett honom men alla som känner mig vet att det inte är första gången det här händer eftersom exet var expert på att försvinna när han var ute, och det är ju rätt pinsamt om det sedan visar sig att människan har följt med någon annan till hytten, det här är ju min erfarenhet, men det hade inte varit Ahmeds stil att säga att han skulle komma tillbaka till hytten och sedan gå med någon annan istället. Han var ju dessutom inte full när jag lämnade honom sista gången, så fyllecell tänkte jag var helt uteslutet. Jag tänkte att han kanske har följt med till någon hytt på efterfest och tänkte att jag skulle försöka sova någon timme till och sedan leta efter honom om han inte var tillbaka när vi alla var uppe.

Nåväl vid halv sju smäller dörren upp och två vakter står och skriker att de måste prata med mig. Bara uppvaknandet var ju otroligt abrupt och jag fann mig väl inte riktigt heller naken som jag var. Vakterna berättade då sin version och sa ”Han kommer säkert komma med en annan version och vilja dra det här vidare men han ska passa sig eftersom han bara har två års uppehållstillstånd och han därmed inte kommer att få stanna i Sverige om han tjafsar”. Detta har de även sagt till Ahmed och vet ni vad, oavsett vad som hände, så stör det här mig något jävla oerhört. Nej, det är inte så att tjafs med svenskar under fylla leder till att man får lämna Sverige och nej, det är inte så att en anmälan på vakterna leder till att man får lämna Sverige, en morddom skulle kunna göra det, möjligen, möjligen, möjligen en grov våldtäkt men det prövas i fall till fall. I första hand är det beroende på om man har skyddsskäl huruvida man får stanna, men Ahmed är inget asylfall, han har inga skyddsskäl att stanna i Sverige. Vad han däremot har är familj, han är gift med en svensk medborgare och det ska OERHÖRT MYCKET till att han inte ska få förlängt uppehållstillstånd om två år, typ mord, eller grov våldtäkt. Anledningen att han har två år är att han har uppehållstillstånd i ett annat EU land och då får Sverige enligt praxis inte ge längre. Skulle vi skilja oss är det därför i det EU landet som han ska pröva ett nytt uppehållstillstånd, inte i Sverige som inte har något med hans asylprocess att göra men som däremot inte kommer att neka ett förlängt uppehållstillstånd eftersom hans fru är svensk om två år.

Det här stör mig så in i helvete. Att förbannade lekmän tar sig rätten att gå in i MITT jobb och tala om för passagerare att de ska passa sig jävligt noga att dra saker vidare till en anmälan för att de kan åka ut ur Sverige… Jag har jobbat med flyktingfrågor i tio år och jag är väl medveten om vad som gäller i asylprocesser på de flesta sätt, och jag inser ju att de ljuger och kan inte ta det som något annat än ett hot för att passageraren ska bli rädd. Tyvärr fann jag mig inte där och då, men fan vad irriterad jag är på detta efteråt. Vi har nog med problem med integrationen utan att lekmän tar sig friheten att vara otrevliga och tala om hur ”verkligheten” ser ut för att undslippa en anmälan när de i själva verket inte vet hur verkligheten ser ut – alls.

Nåväl. Enligt vakterna har Ahmed bråkat och är den enda som gjort det. Enligt Ahmed blev han påhoppad av en kille i baren (som även varit på honom tidigare under kvällen och sagt att han borde åka hem och bar en tshirt med svensk flagga på, jag är vittne till detta) med en massa rasistiska påhopp och att det blev tjafs, vakterna kom och Ahmed fortsatte tjafsa och det eskalerade. Oavsett vad som hände vet jag att Ahmed blir rätt grälsjuk om han druckit men han brukar inte ge sig på folk utan anledning, så jag tror ju sanningen ligger någonstans mitt emellan och är beredd att tro på Ahmed eftersom jag var med när den här killen kom tidigare under kvällen, däremot finns det naturligtvis ingen som helst anledning för Ahmed att fortsätta tjafsa med vakterna och det har han fått höra av mig också. Han blev avslängd på Åland, men han hade pengar och nu är han hemma så det är ingen större fara med honom och han får väl ta det här som en läxa att inte tjafsa vidare nästa gång.  Trots det är jag otroligt irriterad på vakterna, att få höra ”han har två mobiler, han har säkert stulit en”, ”han har en massa pengar av olika valörer i plånboken, han verkar inte ha rent mjöl i påsen” är inte så jävla kul ärligt talat och bara uttal baserat ppå fördomar om icke svenskfödda människor. Med tanke på att Ahmed är välberest och han senast i höstas besökte sju olika länder är det kanske inte så konstigt att han har flera olika valutor i plånboken och två mobiler har han alltid med sig. Minst. Jag med för den delen, ofta tre, en prattelefon, en telefon med bra kamera och oftast jobbtelefonen, vad är det märkliga med det 2017 liksom?

Så… Nu vet ni alla vad som hände. Oavsett vad som hände så finns det två versioner, jag skulle ju tippa på att sanningen ligger där mitt emellan och jag känner personligen att det vore en sak om sådana här grejer händer varje gång som med ett ex jag hade, men Ahmed och jag festar otroligt sällan och ofta går det ju helt normalt när vi är ute. Vad jag dock blir förbannad på är vakternas nonschalanta sätt. Först storma in till en naken kvinna, sedan komma med det ena konstiga påståendet efter det andra på grund av vad som finns i plånboken baserat på fördomar och sedan även hota att ”passa er att dra det här vidare, då får han inte stanna i Sverige och det ligger honom till last”. Vet ni? Det är troligen något man satt i system för att täcka sitt eget praktarsel.

Nu ska vi dock ut och köpa ny bil, den gamla står med en koppling som är sönder. Tjingaling ha det bra.

dsc_0273

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s