Stensliperiet uteblev men bra besök ändå

”Prova att slipa en sten!
Undersök eller titta på stenar i museet. Prova att slipa en sten som du får behålla!
När: 13.00–18.00
Var: Geologiska museet, Hantverksbyn 13
Arrangör: Geologiska museet, Tunabygdens geologiska förening
Pris: kostnadsfritt!
Utrustning: finns på plats”

 

Wow tänkte jag, det är något som även passar Carl så dit åker vi förstås.

Jag är uppvuxen med stenar kan man säga och det är nog inga höga odds på att jag hade blivit geolog om jag hade haft betygen (man behöver, eller behövde i alla fall, matte för att bli geolog, det har inte jag).  Stenmuséet, eller geologiska museet som det heter, är vi uppvuxna på och vi har varit där många gånger jag och min bror för att titta på de helt otroligt fantastiska stenar som finns där så jag var full av förväntan när jag tog med barnen dit igår. Klockan 15.30 var vi där.

Geologiska museet är ett trevligt museum som drivs av en förening med eldsjälar. Jag har full förståelse för detta och att de tar en liten avgift för att beträda museet,  vad jag inte har förståelse för är felaktig marknadsföring. Enligt texten ovan, som är en text urklippt ur sin helhet från Borlänge kommuns hemsida, skulle det vara kostnadsfritt igår. Det var det inte, jag hade släpat med mig mormor för att få ut henne, 30 spänn per vuxen kostade det. Det är såklart inga pengar och jag förstår, absolut, att en liten förening som den geologiska att pengarna kommer väl till pass, det handlar inte om pengarna eller storleken på dem men däremot är jag ALLERGISK mot att man går ut och säger ett pris, eller gratis, och sedan blir det ett annat pris. Även om jag själv har råd är 60 spänn på detta kanske inte det jag skulle betalat om jag fick välja med tanke på kommande resor och så.

Och så stod det att vi skulle få slipa stenar. DET hade barnen verkligen sett fram emot. Tyvärr fanns det ingen personal tillgänglig för det. Synd, för det var väl egentligen grejen med att åka dit. Jag förstår att det kan vara svårt att få ihop folk och hålla museet öppet och så, men går man ut med det då måste man kunna stå för det anser jag.

Trots det hade vi en trevlig timme inne på museet, det här är ett av de få museum i regionen där barn verkligen kan lära sig något av och det finns massor av intressanta stenar och bilder som förklara geologi på ett enkelt sätt. Ett extra plus för fosilrummet där man kan hitta det ena och det andra från både jura, krita, trion och alla andra förhistoriska tider, det här fanns inte här när jag var liten, men Carl var mycket intresserad av det…

Vi får väl helt enkelt ge museet en chans till i sommar när det kör igång med sina guldvaskningar.

dsc_0285afghanistan-60649_960_720dsc_0273dsc_0275dsc_0277

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s