Sportlovsplanering…

Sportlov här i Dalarna nästa vecka och jag har funderat på vad jag ska göra med barnen. Jag tillhör dem som inte gärna lämnar på fritids/förskola trots att barnen egentligen skulle kunna gå där 24/7 eftersom jag jobbar 100 och pluggar 200 procent, men jag tycker det har blivit för mycket på senare tid även om de går dit varje dag utan att gnälla allt för mycket. Inte Amanda i alla fall, Carl är det lite si och så med men jag tror det har sina anledningar, han hatar till exempel att vara ute på vintern. Nåväl, fördelen med mitt jobb är ju att jag är ledig mellan passen. Nackdelen – jag inte har tid med skolan om barnen är hemma, så de har fått gå på dagis och förskoleklass. Nåja. Nu är det sportlov, jag har en inlämning på sportlovet som jag inte vet om jag ska göra, så jobbar jag söndag och torsdag, men frånsett det så ska jag mysa med barnen på lovet. Det blir ju lite så där liksom – jag sitter ganska mycket vid datorn även när de är hemma och man har ständigt dåligt samvete, jag vet ju att jag snart är klar och att jag då får, troligen, ett vanligt 8-17 jobb, men det är ju ändå så att man då inte kommer hem förrän sex och sedan är det liksom att äta, duscha och gå och lägga sig.

Nu har vi inte så mycket pengar, speciellt inte om jag ska till Palestina i slutet av mars, så jag fick andas både en och två gånger för att göra det jag ville, men nu är det bokat. Det blir sportlovskryssning med Birka. Det rann iväg i pengar men jag tror ändå det blir bra för både oss vuxna och barnen, att få komma iväg och umgås lite. Birka ställer till med godisbingo, gratis läsk till barnen, disco, Wii turnering, film och sist och absolut inte minst, DOLLYSTYLE. Amanda vet inte om det här än, men hon kommer bli överlycklig. Till oss vuxna har vi bokat A la carte menyn istället för det vanliga buffébordet och en extra fin hytt kostade jag på också. Den fjärde mars, alldeles i slutet av sportlovet åker vi, det ska bli skönt att hitta på något med barnen. Egentligen hade vi inte råd, sedan tittade jag på försäkringskassan och såg att jag faktiskt hade tolv dagar sjukpenningsgrundade inkomst kvar så jag tar ut några dagar. Det är Amanda som har dem så de brinner inne snart, 12 dagar är ju liksom ingenting ändå och ingen vet ju ändå hur det ser ut i framtiden.

Annars blir det bio en kväll, både Carl och Amanda fick biobiljetter när de fyller år, Sedan blir det nog någon uteaktivitet också. Vi får se. Leos lekland kanske, eller så spar vi det till påsken.

 

received_1773861962903239.jpeg

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s