Blivit av med en kurs i alla fall…

…Eller… Det har jag nog inte. Men det var viktigt att slutarbetet kom in i alla fall eftersom det redan var sen inlämning på det så de ser att jag deltog i kursen i alla fall. Kan numer det mesta om olja och demokratisering i Mellanöstern för att inte tala om Kuwaits ekonomiska utveckling i takt med oljan. Jag tror inte mitt arbete räcker för ett godkänt betyg utan jag tror jag får finslipa det lite mer, men som sagt, det kom in i alla fall i tid, jag har inte haft motivation att sitta med det förrän ikväll och att skriva en 15 poängs kurs på tio timmar är ju lite sådär liksom… Kändes ändå helt ok efter en snorig helg med feber och tung huvudvärk.

Igår fixade mannen förrätten vilket gjorde att jag var så pass pigg att jag kunde göra middagen…

Det är dock bättre idag men fortfarande lite förkylt. Imorgon blev jag inringd på jobb, jag jobbar inte förrän torsdag annars så det känns skönt att få lite koll på läget. Nu blir det dock sömn, barnen har varit otroligt livliga idag, ni ska veta att det är ibland ett jäkulskap att kunna plugga med småbarn (om de nu räknas som det, de har ju ändå blivit sex och sju år) och att jag snart är klar är egentligen helt jävla otroligt med tanke på hur ensam i mina studier jag har varit merparten av tiden. Det gör inte så mycket om jag bara får E (lägsta godkända) i någon kurs känner jag, utefter mina egna preferenser är det ändå ett godkänt betyg liksom…

dsc_0285
Dadelkaka – finns att köpa i de flesta arabiska butiker. Gjort på typ dadlar och värms på med smör och plattas till, sedan strör man över krossade jordnötter (vi använder salta, saltheten funkar bra med det söta) och kokos. Den här rätten äts ofta vid ramadan som sista måltid och är oerhört mättande. 
dsc_0289
En av våra favoriträtter som inte äts så ofta eftersom barnen inte är jätteförtjusta i den. Spaghetti och musslor med färska tomater och franska örter. Använd en dl grädde, en dl vatten, en halv lök, två vitlöksklyftor, ett paket blåmusslor tillsammans med creme fraichen franska örter samt en dl vitt vin (vi saknade vin igår, det fungerar med vatten också)- Alldeles när det är färdigkokt lägger man i tomaterna de sista minuterna. Det blir otroligt gott faktiskt. 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s