Nya familjemedlemmar och kalas på g.

När jag var ung tjatade jag om en ponny. Varje dag. Från jag var fem år. Amanda kan ibland haspla ur sig att hon vill ha en ponny. Men allra allra mest vill hon ha en dvärghamster. Varför får man fråga bättre vetande men så är det i alla fall. Vi har sagt nej, nej, nej och nej… Jag tycker egentligen hamstrar och möss är lite otäcka, för det är ju samma sak, säger jag. Men nähäni. Det är det inte tydligen. Nåväl. Amanda sköter marsvin och kanin helt otroligt väl med tanke på att hon bara är sex år, med lite assistans gör hon rent burarna, ger mat, vatten, städar runt burarna och gosar med dem. Så idag fick jag ett ryck att gå in och köpa en hamster i sjuårspresent till henne. Ahmed tyckte att vi kunde ta någon av de råttor vi fångar i burarna näst intill varje dag, och jag kan ju säga att jag kanske rent spontant håller med, men nu blev det i alla fall en dvärghamster eftersom det är vad Amanda vill ha, och enligt henne är det minsann en jätteskillnad.

När vi väl är i affären talar butiksbiträdet om för oss att man egentligen ska ha två, men att de kan bråka. Därför blev det, helt enkelt, två. Två sexveckors tjejer blev det och jag måste nog medge när jag nu bekantat mig med dem att de faktiskt är rätt charmiga djur. Båda två kommer fram och nosar på händerna, jag skulle säga att de är tama trots att de inte är hanterade. Och den blivande sjuåringen lär bli mäkta överraskad imorgon. Carl har fler paket än henne, och det lär vi få höra, men det kommer nog reda ut sig när hon går upp och träffar sina nya vänner.

Dessa två har dessutom stamtavla efter prisbelönta föräldrar. Det ni. På hamstrar liksom… Nu har hon fått det hon önskar sig mest av allt. Carl vill ha en kamel mest av allt, men det väntar vi med till nästa år…

224383_10150275471414056_3800162_n

Annars har veckan varit rätt lugn, jag har tentat och pluggat och kört ungar. Är väl ungefär det man gör nu för tiden känns det som. Nu ska jag surfa vidare och vara social med mannen och göra tårtor till morgondagens kalas. 27 ungar kommer. Härligt!

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s