Fem resor som står på bucketlistan med ungarna.

Det finns självklart massor med resor jag vill göra med barnen, men jag tycker också det är viktigt att resa iväg och se kulturen och lära sig något om man ska resa med barnen. När vi var i Hurghada var det otroligt avslappnat med allinclusive, men det är egentligen inte alls min grej. Vi reste mycket när jag var liten, det uppskattar jag än idag, men jag tror faktiskt jag hade uppskattat mer att faktiskt få dela mer reseUPPLEVELSER med mamma och och framförallt pappa. Här kommer därför fem resor som står på bucketlistan, återstår att se om de blir av (inspirerad av vår resa i höstas). 

Tanzania, Afrika 

Varför? För att djur ska ses i det vilda. Inte i bur, inte på zoo, inte som drogade tigrar eller elefanter som blir fotograferade av turister. Jag har egentligen mest spanat in Tanzania där jag är god bekant med en tjej som startat ett barnhem/skola i en by dit vi till och med skulle kunna komma och volontärjobba ett tag, alldeles utanför ett reservat med mycket vilda djur. Själv är en dröm att gå upp på Kilimanjaro också men det får bli när jag är i bättre kondis, däremot skulle det ju vara utmärkt att kombinera det med någon vecka på Zanzibar där jag också har bekanta med goda kontakter. Tanzania har alltid varit förstavalet i Afrika, möjligheten till stränder och snorkling i kombination med att titta på djur, och framförallt känns det tryggt med ett land där så många turister faktiskt rör sig utan problem om man reser som ensamstående mamma med två barn, men sedan jag kom i kontakt med Kids Of Uganda har jag funderat över det landet också. Uganda har dessutom möjligheten att visa utmynningen av Nilen, kan var kul för barnen att se hur lång floden faktiskt är.

21006_10153380338512509_5199635337562369623_n

Jerusalem, Palestina/Israel

Japp. Här kommer det där ”Du är dum i huvudet” igen. Faktum är att jag känt mig väldigt trygg när jag varit på plats i Palestina och kanske framförallt i Jerusalem. Det är alldeles för mycket historia och kunskap som man går miste om för att strunta i att resa hit och just till Jerusalem skulle jag utan problem ta med mig barnen sju dagar i veckan. Även Betlehem. Jag tror barnen behöver bli lite äldre först, kanske läsa lite om islam och judendom i skolan, men helt klart finns det intressanta grejer att se i framförallt Jerusalem. Alla kyrkor där Jesus sägs ha vandrat runt förstås, men även förintelsemuseet och de många vackra moskéerna, synagogorna och så vidare. Även här är det ju inte helt omöjligt att kombinera resan – en tripp till Eilat för lite avslappning tar drygt fyra timmar med buss från Jerusalem, Tel Aviv någon timme, och självklart finns det även möjlighet att bada i Döda havet vilket absolut kan bli en häftig upplevelse för ett barn som är simkunnigt och har lärt sig att inte få kallsupar.

21006_10153380338512509_5199635337562369623_n

Aten, Grekland

Så klart också ett måste när man nu ändå reser till gamla och nya områden i historien. Antikens Aten är så viktigt för hela vår statsbild idag och att vi ens jobbat fram en demokrati (även om de troligen var mindre demokratiska än många stater i mellanöstern är idag). Självklart ska barnen se vad som finns kvar av antiken – på riktigt. Och hit hoppas jag verkligen kunna åka inom ett par år.

21006_10153380338512509_5199635337562369623_n

Cape Town, Sydafrika

Också ett drömresemål, men det får bli när barnen blir äldre. Hit vill jag personligen åka för att fotografera, men såklart även se vithajar. Vithajar liksom. Häftigt, men jag vet att Amanda inte skulle våga gå ner i en bur idag och helt allvarligt så är de nog för små för det alls, om sex-sju år kanske.

21006_10153380338512509_5199635337562369623_n

 

Bilsemester i Europa

Det finns otroligt mycket historia i Europa och en bilsemester behöver faktiskt inte bli så fasligt dyr om de sänker bensinpriset igen (det är dyrt i hela Europa just nu). Jag skulle gärna besöka Krakow med barnen och tillhörande museum och saltgruvor, Draculas slott i Rumänien, bada i Gardasjön, följa i andra världskrigets fotspår. Ja, barnen måste kanske bli lite äldre för att förstå, men absolut en måsteresa om några år.

21006_10153380338512509_5199635337562369623_n

 

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s