Årskrönika 2016…

Dåså. Dags för den ordinarie årskrönikan och sammanfattning av året nu så här den sista dagen av detta år. Jag har skrivit dessa varje år sedan jag började blogga, nu har jag rensat lite i just den här bloggen, men söker du på Årskrönika uppe i sökrutan så bör du hitta de tre senaste årens här.

Nu är det alltså dags att summera 2016. Och vi börjar som vanligt med de obligatoriska frågorna.

Gjorde du något du aldrig gjort förut;  Tja, liksom förra årets svar så reste jag till Egypten. Det har jag aldrig gjort förut. Det var nog a trip of a lifetime för mig, mycket för att barnen var med och att få uppleva detta med dem… Ja, det bästa. Någonsin.

Har du några nyårslöften; Det här året hoppar jag det. Förra årets, att inte följa normen, tycker jag att jag hållt bra.

Blev någon eller några av dina vänner föräldrar i år; Ja, en hel del. Både släkt och vänner. Själv står jag stadigt kvar på två – det är himla skönt nu när de är lite äldre och man kan GÖRA saker med dem.

Dog någon som stod dig nära; Definitivt. Som en bekant uttryckte sig. 2016 var året som tog men inte gav. Min vän Hannah, kanske ingen jättenära vän, men hon fanns alltid där med uppmuntrande uppdateringar på facebook. Jag känner verklig saknad efter henne.

Är det något du saknat 2016 som du vill 2017? Just nu känns det bra. Pengar till resor kanske, men nä, jag mår bra, så det blir väl lugn och ro i världen, tyvärr känns det ganska avlägset.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? 20 september, när vi drog iväg på vår resa. Det var en jobbig resa på många sätt, men nu när vi är hemma igen är jag som sagt väldigt tacksam att vi fick chansen och att jag roddade ihop det. Även om mannen var med var det jag som planerade hela resan, från början till slut, och som betalade för mig och barnen, sökte fonder, bokade och allt annat. Jag är så glad att vi gjorde det. Mot alla odds och mot allas fördomar och långt ifrån schyssta kommentarer.

Vad är din största framgång 2016; Att jag vågar göra det jag bestämmer mig för, att jag vågar gå mot strömmen. Resan vi gjorde är en av dessa saker, men överlag menar jag. Det är så lätt att fastna i ett ekorrhjul. Jag vill inte ha det så.

Största misstaget; Kan faktiskt inte komma på något stort misstag. Överlag är jag nöjd med vad jag gjort och vilka människor jag haft runt omkring mig det här året.

Vad spenderade du mest pengar på; Bensin och resor. Samma som 2015 :-O

Gjorde något dig riktigt glad; Mycket gjorde mig riktigt glad. Mannen, barnen, huset, resor, stipendium, ansvaret i Kids Of Uganda för 2017…

Var du gladare än ledsnare än du brukar; 2016 har varit ett bra år. Bättre än på länge.

Vad önskar du att du gjort mer i år; Pluggat hårdare. Men jag är ju bara människa. Någonstans får man inse sina begränsningar. Ett godkänt är ett godkänt är ett godkänt.

Blev du kär i år; Samma fina man som förra kärleken, i februari har vi varit gifta i två år utan att slå ihjäl varandra eller att han skaffat en andra fru (internskämt mellan oss)😉

Favoritprogram på tv; Haha, hästtjejen sitter i. Följer hästkanalen och Dubai Racing Channel hemma. Annars har jag fastnat för Filip och Fredriks Jorden runt på sex steg. Jag har ju hört denna teori förut, att alla människor är connectade med varandra på sex steg, och är övertygad om att det stämmer. Det är en svindlande tanke. Men steget är inte så långt till människor som man kan tro. Varken de onda eller de goda. Tänk er själva… Alla som känner mig personligen är connectade med Gadhaffi i TRE steg. Ni är connectade med Saddam Hussein i FYRA steg… Så… Inte så uppseendeväckande om vi är connectade med Barack Obama inom sex steg. Eller Nicholas Cage. Eller Sean Connery. Jennifer Aniston. Eller vem som helst.

Bästa boken du läst i år; Kurslitteratur. Jag har dock läst två skönlitterära böcker. Men vad de heter kommer jag inte ihåg. Men jag trivs ju med kurslitteraturen.

Finns det någonting som hade gjort ditt år ännu bättre; Är ganska nöjd för en gångs skull.

Vad fick dig att må bra; Mina vänner, resor. Det är helt otroligt att få resa och träffa nya vänner.

Vilken kändis var du mest sugen på det här året; Absolut ingen. Har inte sett en film på hela året. Nåväl. Enrique Iglesias får det väl bli då. Trots att han är slemmig.

Vem saknade du; Saknaden är mest stor efter Hannah. Tänk att man kan sakna facebookstatusar så otroligt. Har också stundtals trillat tillbaka och saknat min pappa helt otroligt. Trots att det är snart 14 år sedan han gick bort. Det är så mycket nu som jag hade velat delge honom.

De bästa människorna du träffade? Jag har inte träffat så många människor som verkligen gjort avtryck på mig, man blir väl mer och mer luttrad för varje år. Bortsett från mina vänner är det väl en hel del killar på jobbet som kommer att finnas med i hjärtat för lång tid framöver av olika skäl. Framförallt för de är så otroligt tuffa och tar sig genom halva världen ensamma, går igenom eld och vatten, en tuff flykt där vi vet att det statistiskt sett är många som blir utnyttjade på olika sätt, och ändå håller huvudet uppe i ett par år för  utredning hos migrationsverk för att eventuellt få ett avslag. Det är människoöden som ingen ska behöva gå igenom. För mig spelar det ingen roll om de är 15 eller ljuger ett par år om sin ålder och är 20. Det är människor det handlar om, unga människor, deras öde och deras rätt att överleva.

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s