Anledningen till…

…att jag valt att utbilda mig inom internationella relationer och mellanösternstudier är framförallt att det är otroligt viktigt att ha förståelse för en global värld och att Mellanöstern är ett område där det händer otroligt mycket just nu. Medan väst går mer och mer från demokratier med försök att kontrollera media, religion och mycket annat så utvecklas stora delar av MENA mot demokratiska värderingar även om det så klart finns många starka krafter som försöker förhindra det. Just det här tycker jag är intressant. Vad vi dock inte får i utbildningen och vad som ofta behövs för att få jobb är administration. Det behöver jag få på andra håll.

Igår var ett steg i min karriär som kommer hjälpa mig i detta. Det var min fina vän Amie som föreslog mig som administratör för en organisation som hon jobbar med, Kids Of Uganda och igår blev jag tillsatt vilket känns jätteintressant.

KoU jobbar på plats med familjer och familjehem. De vill ge familjer hjälp till självhjälp och meningen är att de ska klara sig själva. Just det gillar jag. Jag har jobbat och engagerat mig så otroligt mycket nu för flyktingfrågan, ett jobb jag fortsätter med, men det ska bli otroligt kul att jobba med en organisation som faktiskt jobbar på plats med människor. Att dessutom få bredda mina kunskaper till södra Sahara delen av Afrika och få en fin grej på cvt när det kommer till administrationen ska bli jättekul.

Besök gärna Kids of Ugandas hemsida. Jag tror på sådana här organisationer. Vill ni bli medlemmar så kontakta mig.

img_1768

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s