Det är alltid MÄN….

Är med i en grupp som diskuterar resor. Här om dagen var det en tjej som frågade om man kunde resa som ensam kvinna med barn till Egypten på semester. Reaktionerna var blandade tycker jag, det var många som hade haft dåliga erfarenheter, framförallt med försäljare. Jag säger inget om det, försäljarna i dessa länder är ju liksom kända för att vara på och självklart får man ha lite skinn på näsan som turist, vi är ju förbannat rika om man jämför med egyptiska försäljare. Jag har dock förståelse som svensk för att det blir stora kulturskillnader och att det inte är allas drömresa (det är nog, sanningen att säga, kanske inte min heller, men jag har inga problem med kulturella skillnader och helt ärligt, jag betalar hellre mindre och reser hit än mer än dubbelt så mycket för kanarieholmarna).

Hur som helst. Vi var även många tjejer, kvinnor och tanter som svarade att vi varit där och inte skulle tveka att åka dit ensamma. Och vad händer? Jo, medans de kvinnor som eventuellt har dåliga erfarenheter av Egypten valde att beskriva just sina erfarenheter, valde männen att trycka ner de kvinnor med goda erfarenheter.

”Ni är väl för fula för att få uppmärksamhet där nere”

”Sicka dumma jävla kärringar”

”Man måste vara dum i huvudet för att ta med barn till ett sådant ställe”

”Hur fan kan man ha bra erfarenheter av en sådan kultur med den kvinnosynen, då tycker man säkert om att knulla araber”

… var några av de kommentarerna vi fick höra. Jag ifrågasatte en kille, Robin hette han, varför han som man ansåg att han behövde bestämma vad jag anser om att åka till Egypten. Fick inget riktigt svar, men fick däremot ett hot-mail ”att det var synd att Ahmed inte hade dödat mig men det fanns det nog andra som kunde hjälpa till med”. Behöver jag säga att Robin själv kallade sin flickvän för SIN kvinna i tråden, att Robin själv ansåg sig ha mandat på att inte släppa sin kvinna ur synhåll och att Robin tycker att han kan dela en massa länkar och skriva ”ut med skiten” när det kommer till muslimer? Tråden blev hetsigare. Fler personer lägger sig i. Två kvinnor där den ena aldrig satt sin fot i Egypten för att hon inte tycker om islam, och en annan som varit en timme i Turkiet (ja, ni läste rätt) och berättar att alla muslimer har så dålig kvinnosyn, när jag ifrågasätter om hon träffat alla muslimer och säger att min man aldrig skulle få för sig att ha så dålig inställning som flera av männen i tråden, skriver hon ”jag skiter väl i hur ni har det hemma hos er” och sedan slutar hon svara.

Just det där är så typiskt hos SD folk, för det är helt uppenbart att det är människor som måste kräka ur sig rasism, att de slutar svara så fort de blir överargumenterade, eller att de de går till personangrepp som till exempel, ”Du är väl för ful för att få uppmärksamhet”. Det är också typiskt för den manliga skaran att de gått i livets hårda skola, en skola som bara lär ut skit ärligt talat. Nåväl. Mailet är inlämnat till polisen i alla fall, jag tar inte åt mig särskilt hårt men det är fan att man ska få stånga sig blodig i sådana här diskussioner. På Malta har faktiskt två män blivit dömda nu för internet hat. Jag hoppas, hoppas hoppas att det blir ringar på vattnet så det går att få folk dömda här snart också….

111

Men är det inte konstigt att det alltid är MÄN som känner att de måste tala om hur en kvinna ska känna?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s