Jag är en Kerstin Thorwall figur…

…som älskar MENA pojkar…. Är nog det underligaste påhopp jag någonsin fått när jag ifrågasatt en vit kränkt man som bara måste spä ut sin galla och tala om att invandrare inte ska få synas (denna gången i Ica reklamen). Nåväl. Kerstin är en cool kvinna så jag tar det nog som en komplimang och det andra kan jag ju inte heller neka till, är ju gift med en man från Libyen som jag har väldigt varma känslor för… Så, det försöket på påhopp gick inte riktigt hem.

Beklagligt är däremot att det är ett år sedan nya lagar och praxis infördes på Migrationsverket och det klubbades igenom att vi skulle bryta mot allt vad mänskliga rättigheter och barnkonventionen heter med tanke på att vi stängde våra gränser. Skamligt Sverige. Skamligt Europa. Vi har inte sett vidden av detta i Sverige än då Migrationsverket inte hinner med, men fler än någonsin tar de osäkrare vägarna över Medelhavet från Nordafrika vilket innebär att fler drunknar, och fler än någonsin sitter i Malta och Grekland. Det är inte hållbart, det beräknas komma en miljard klimatflyktingar inom 50 år. Någonstans måste vi planera för en bra integration. För Europa kommer inte att kunna sticka huvudet i sanden den dagen.

img_1511

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s