Det där med språklig utveckling när man är 36

 

Ikväll är kvällen vikt åt arabiska. Imorgon börjar mina studier i arabiska via skolan så jag försöker verkligen att gå igenom allt vi gjorde på skolan vilket är supersvårt verkligen. Ahmed hjälper mig förstås en hel del, men eftersom jag fokuserar på att prata arabiska och han har en helt annan dialekt som är betydligt mer olik den jag läser än vad svenska och danska är till exempel så går det sådär i inlärningen. Jag SKA lära mig det här. Men det tar tid. Dock har vi nu, efter tips av en vän idag, skrivit ner en massa postit lappar med de ord som vi behöver lära oss på både arabiska och svenska. Så på fönstret står det FÖNSTER och SHOBBAKK (som det uttalas på arabiska). Och så är det meningen att det ska bli i hela huset. Ett stort ordförråd är nog det viktigaste för att kunna tala ett språk – och därför har jag börjat med det.

Mycket jobb blir det, men jag behöver lägga den tid och de pengar det gäller. Med arabiska i bagaget tror jag det blir betydligt lättare att få jobb och jag har ju redan kommit väldigt långt.

Idag såg vi älgar förresten. Ahmed sov förstås, han är aldrig med när vi ser älg. Och det är han som vill se älg. Dåliga bilder taget med mobilkamera, men det bjuder jag på.

14359085_1782982925324476_7608892942006357000_n14359225_1782410815381687_7360973902296576627_n

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s