Rehab Family Park

Idag hade jag ett par möten på förmiddagen, bland annat hos UNHCR som jag ser som en relevant arbetsplats framöver. Det blev intressanta samtal om flyktingar och internationella relationer och jag fick goda kontakter för framtiden.

Sedan åkte vi till en stadsdel som heter Rehab. Rehab City ligger nästan vid flygplatsen och vägen dit kantas av öknen och militäranläggningar, man förstår här att man är i ett land där militären har stor makt. Hur som helst, vi skulle möta en av Ahmeds släktingar som har tjatat på oss att komma dit men hen svarade aldrig i telefonen. Dåligt såklart, för det är inte bara att ta bilen dit, det tar en och en halv timme genom trafiken och vi hade kunnat lagt dagen till något roligare. Men när vi då var där så gick vi in på Rehab Family Park och det var faktiskt riktigt bra.

Parken är otroligt vacker, har jättemycket lekparker, litet tivoli, vetenskapscenter för barn, 3D bio och billig mat. Det kostar 30 kronor per person att gå in men det är det helt klart värt. Karusellerna kostar 15 kronor extra att åka men även det är ju inga jättesummor. Vi spenderade en fin dag i parken och barnen fick ett bra avslut på resan. Enda minuset var djuren i bur. Jag tycker inte man ska slänga in vilda djur i små burar som man hade gjort här. Nej, jag tycker inte ens man ska slänga in de tama djuren i små burar. Jag har normalt sett inget emot djurparker, men Rehabs family parks djurhållning gjorde mig som djurvän ganska ledsen, för det var helt enkelt FÖR litet. Djur ska ses i frihet, så enkelt är det. Jag hoppas att jag kommer att ha råd att spara ihop till en resa till Tanzania med barnen, så de kan få se djuren i sitt naturliga habitat.

dsc_0467dsc_0483dsc_0486dsc_0490dsc_0493dsc_0501dsc_0503dsc_0513dsc_0516dsc_0518dsc_0520dsc_0523dsc_0537dsc_0553

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s