När det inte är fritt…

Har suttit några timmar i arresten idag. Troligen för att polisen ville ha pengar. Så är det när det är korrupt. Jag satt och väntade på en taxi på allmän plats när två poliser kom fram till mig och ville se bilderna i kameran (som till och med var nerpackad, jag använde den inte alltså) och sedan påstod att jag hade otillåtna bilder i kameran. Nu vet jag att så inte var fallet, jag brukar läsa på väldigt väl när jag åker till tveksamma länder vad som gäller och så även i det här fallet. De bilder jag hade i kameran idag bestod av den faraoniska byn, den koptiska staden och bilder på katter. En jädra massa närbilder på katter. Eftersom jag ska skriva en artikel om katter. Inget farligt alltså och bilder alla turister har.

Nåväl, poliserna hävdade att jag hade otillåtna bilder men de vägrade säga vilka. Jag fick vackert följa med. Jag är, för en gångs skull, oerhört tacksam att min man tillhör en familj som fortfarande, trots att ledaren är störtad, har hög status i arabvärlden. Hans bror fick ut mig ganska snabbt men de ville ha 1000 kronor för att ge tillbaka kameran. Troligen var väl det deras tanke från början, att de ville ha pengar. De fick de 300 jag hade på mig för att slippa bråk, barnen var med, men jäklar vad förbannad jag var. Det finns mycket att skriva om det här, och det kommer jag att göra, när jag har kommit hem och är på säker mark igen. Men det gick ju bra, rädd hann jag inte bli (det hade jag säkert blivit om jag hade haft otillåtna bilder på mig) men arg blev jag i alla fall.

Jaja. Det gick bra i alla fall. En erfarenhet rikare.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s