Dream Park Cairo

Igår var det barndag och vi åkte därför till Dreampark. Dreampark är ett av mellanösterns största nöjescenter, typ som Gröna Lund, och vi hade hört mycket gott om det. Det var verkligen enormt – precis som med Zooet i Giza har man försökt att få in så många karuseller som möjligt på så liten plats som möjligt.

Jag kan säga att jag inte är särskilt imponerad. Men barnen tyckte det var roligt och det är huvudsaken för det var ju inte för min del som vi åkte hit. Långa köer och väldigt sega system var en del av det som gjorde att dagen hade kunnat vara bättre. Åker man hit krävs en heldag eftersom araber tydligen har väldigt svårt att ta sig ur och in i karusellerna. Som svensk är man van vid att så fort en karusell stannar fylls de på med nytt folk, här kunde det ta flera minuter innan de öppnade för kön. Dock. Att gå in här kostar 390 kronor i familjebiljett (två vuxna plus två barn under 15) och då ingår alla karuseller. Att gå in på Gröna Lund och skaffa åkband för en hel familj kostar betydligt mer, så jag tänker inte klaga även om vi med facit i handen hade behövt mer timmar på oss för få ut mesta möjliga. Vi valde ju dessutom att åka på en fredag. Gör inte det. Det är helgdag för många muslimer och hade vi vetat att de hade så sega system hade vi nog åkt på måndag istället.

Avslutade med gatuköks mat och idag är jag däckad av illamående, än så länge har jag inte kräkts dock, jag hoppas jag slipper det.

dsc_0325dsc_0326dsc_0330dsc_0336dsc_0341dsc_0355dsc_0362dsc_0369dsc_0373dsc_0387

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s